Anahtar Kelimeler: 0

İZSU’NUN ARAZİSİNDE YANGIN

 

NURİYE - Saruhanlı İlçesine bağlı Nuriye Beldesinde, İzmir’in içme suyunun temin edildiği Sarıkız sondajlarının bulunduğu etrafı tel örgüyle çevrili arazide yangın çıktı.

 

Alınan bilgiye göre, Nuriye beldesinde mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne ait olan etrafı tel örgüyle çevrili 700 dekarlık arazide yangın çıktı.

 

İçinde değişik türlerde ağaç, çalılık ve otların bulunduğu arazideki yangına Saruhanlı Orman İşletme Şefliği’ne ait 2 arazöz ve çevredeki Belde belediyelerine ait 5 itfaiye müdahale etti.

 

Yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışması sonucu kontrol altına alınan yangından, çevredeki bazı zeytin, mısır ve bağ arazileri de zarar gördü.

 

Saruhanlı Orman İşletme Şefi Musa Duru, olay yerinde Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 40 hektar arazinin çıkan yangından zarar gördüğü belirtti.

 

Yangının bölgede hasadı tamamlanan mısır tarlalarında anız yakılmasından kaynaklandığının tahmin edildiğini ifade eden Duru, şu bilgileri verdi;

 

“Yangın 40 hektar arazide etkili oldu. Ancak büyük ölçüde kontrol altına alındı. İZSU arazisinin içinde 3 bin adet fıstık çamı var, alevler çam ağaçlarına ulaşmadan yangının önüne geçildi. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarını tamamladıktan sonra bölgeden ayrılacak.”

 

Bu arada İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce bölgede anız yakan kişilerin tespit edileceği ve bu kişiler hakkında yüklü miktarda idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
28.09.2012 17:43:51 840 0
Tarih: 28.09.2012 17:43 Güncelleme: 28.09.2012 17:43
Haberi Sesli Oku