MAGAZİN ? İzmirli şarkıcı Eylül Metin, petshoptan köpek alıp sonra sokağa atan vatandaşlara tepki gösterdi.
Şarkıcı Eylül Metin, geçtiğimiz ay Menderes ilçesindeki 800 hektarlık alanı kül eden yangın da, yanma tehlikesi geçiren Şopengazi Hayvan Barınağını ziyaret etti. Şopengazi Hayvan Barınağı´nı gönüllülerin kendi imkanları ile ayakta tutmaya çalıştığını öğrenen Eylül Metin, barınağa buzlu su ve mama desteğinde bulundu. Aldığı mamaları kendi elleriyle hazırlayan Metin, yüzlerce hayvana dağıttı. Ayrıca, sıcakların artması sebebiyle hayvanların soğuk suya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Eylül Metin, aldığı buz kalıplarını kırarak hayvanlar için soğuk su hazırladı. Buz kalıplarını yalıyarak ferahlayan köpekler ise renkli karelere sahne oldu. Yavru köpeklerin de bulunduğu barınağa geldiğinde üzüldüğünü belirten Eylül Metin, ´´Her geldiğim de insanlığımdan utanıyorum, buradaki hayvanları görünce içim parçalanıyor. Bu hayvanların mama, yemeğe, suya, ilgi ve alakaya ihtiyacı var. Biz sanatçı olarak rol model olabiliriz, zaten insanları teşvik etmek amacıyla buradayız ama ben buradan tüm yetkili makamlara sesleniyorum. Yani kim elini uzatabilirse, isim belirtmek istemiyorum. Kimin şu kadarcık faydası olacaksa bizi duysunlar, aynı zamanda yine şahsi olarak sanatçı arkadaşlarıma da sesleniyorum. Çoğu yerde gerekli konserleri ve gerekli yardımları yapıyorsunuz, buraya da bir el atın burayı da bir görün? şeklinde konuştu.

´´Sizde hiç vicdan yok mu´´
Öte yandan, insanların petshoptan hayvan alıp kısa bir süre sonra sokağa atmasına tepki gösteren Eylül Metin şunları söyledi:
?İnsanlar sanki bir gömlek, bir ayakkabı alır gibi hevesle gidiyorlar bir canlı alıyorlar. Ondan sonra etrafındaki insanlara hava atıyorlar, 15-20 gün sonra o hayvanı ya kapının önüne atıyorlar ya da uzak bir tarafa atıyorlar. Sizde hiç vicdan yok mu, hiç Allah korkusu yok mu, çevrenizdekilere hava yapacağım diye aldığınız canlıyı süs gibi 15-20 gün yanınızda taşıyıp da sokağa atıyorsunuz. En büyük sorunda burada başlıyor. Lütfen bakamayacağınız hayvanı almayın. Bu canlıyı çocuğunuz gibi kabul edin, çocuğunuzdan bıkınca kapının önüne atabiliyor musunuz? Ben bu aldım işte yapamadım deyip sokağa atabiliyor musunuz? böyle bir lüksünüz yoksa hayvan içinde aynı şey geçerli olması lazım.?



Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 7.08.2017 08:16:36 1151 0
Tarih: 07.08.2017 08:16 Güncelleme: 07.08.2017 08:16
Haberi Sesli Oku