İzmir'deki polis merkezine saldırıda şehit sayısı 3 oldu
İzmir'in Balçova ilçesinde 2 polis memurunun şehit olduğu polis merkezi saldırısında ağır yaralanan polis memuru Ömer Amilağ, tedavi gördüğü hastanede 23 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.
8 Eylül Pazartesi günü sabah saat 08.30 sıralarında gerçekleşen olayda, Balçova ilçesi Çetin Emeç Mahallesi Fethi Bey Sokak'ta bulunan Salih İşgören Polis Merkezine 16 yaşındaki E.B. tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Nöbet kulübesi yakınında bulunan polis memuru Hasan Akın, Murat Dağlı ve Ömer Amilağ'ın vücuduna saçmalar isabet ederken, saldırgan kaçmaya başladı. Silah sesini duyan ve polis merkezinin üstünde bulunan lojmanda kaldığı öğrenilen 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir, silahını alarak aşağı indi. Kısa sürede aynı sokakta polis ekiplerince kıstırılan saldırganla polis arasında çıkan çatışmada, Muhsin Aydemir ve sivil bir vatandaş yaralandı. Saldırgan da polis ekiplerince bacaklarından vurularak etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirilirken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ve polis memuru Hasan Akın'ın şehit olduğu belirlendi. Saldırıda yaralanan polis memuru Ömer Amilağ, Murat Dağlı ile sokaktaki bir vatandaş, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırıda ağır yaralanan Ömer Amilağ, tedavi gördüğü hastanede 23 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Polis merkezi saldırısında şehit sayısı 3'e yükseldi.

7 tutuklama
Saldırının ardından gözaltına alınan saldırgan E.B.'nin annesi, babası ve 8 şüphelinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Gözaltındaki şüpheliler, 12 Eylül günü sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Saldırıda yaralanan E.B. ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek ifadesi alınmak üzere adliyeye getirildi. Savcılıktaki işlemlerin ardından saldırgan E.B., annesi A.B. ve babası N.B. hakkında; "Terör amaçlı, kamu görevlisini kasten öldürme, silahlı terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" gibi 12 ayrı suçtan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer şüpheliler M.A., K.N., C.T.T., F.S.A., M.A. ve B.Y. ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkarıldı. T.Y. ve F.Ç. adlı iki şüpheli hakkında ise aynı suçtan adli kontrol uygulanması talep edildi. Saldırgan E.B., babası N.B., İran uyruklu K.N ile Suriye uyruklu M.A., C.T.T., F.S.A. ve M.A. mahkemece tutuklandı. Zanlının gözaltındaki annesi A.B., T.Y., F.Ç. ve suça sürüklenen çocuk B.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

Saruhanlı'da vefat...

Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 1.10.2025 07:12:00 1347 0
Tarih: 01.10.2025 07:12 Güncelleme: 01.10.2025 08:58
Haberi Sesli Oku