Anahtar Kelimeler: İzmir' Otomobilsiz Kutlandı

SARUHANLI - Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerinde bir araya gelen İzmir Kent Konseyi üyeleri, otomobile bağımlılığın azaltılmasını isteyerek, motorlu araçların yarattığı çevre sorunlarına dikkat çekti.

16 Eylül 2021 tarihinde başlayan ve bugün (22 Eylül 2021) son bulan Avrupa Hareketlilik Haftası'nın son etkinliği “Otomobilsiz Kent Günü”, motorlu araç trafiğine kapatılan Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda kutlandı.

Otomobilsiz Kent Günü kutlamalarına katılan İzmir Kent Konseyi, gün boyunca bir dizi etkinlik düzenledi. İzmir Kent Konseyi'nin etknlikleri kapsamında Afro-Türk Ritm Grubu gösterisi bir konser sunarken, bisiklet kullanımının Avrupa'daki uygulamalarını anlatan el ilanları dağıtıldı. İzmir Şanlıurfa Federasyonu'nun etsiz çiğ köfte yapımını gösterdiği atölye ise neşeli anlara sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Konsey'in standını ziyaret etti.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle yapılan basın açıklamasında İzmir Kent Konseyi Başkanı S. Nazik Işık, “Her yıl katılımın giderek arttığı etkinlikler, otomobilsiz, bisiklet dostu ve yaya öncelikli bölgelerin kısa süreliğine de olsa yaşamımızı nasıl iyileştirebildiğini gösteriyor” dedi. Nazik Işık konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Alışkanlıklarımızı kısa bir süreliğine bırakmayı başardığımızda dünyayı biraz daha iyi görmeye başlıyoruz. Motorlu araçların gürültüsü azaldığında birbirimizi daha iyi duyuyor, daha iyi dinliyoruz. İzmir Kent Konseyi temsilcileri olarak bir hafta süren otomobilsiz kent deneyiminin giderek yılın diğer günlerine de yayılmasını diliyoruz. Sağlıklı bir şehirde yaşama hakkımızdan, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakma talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Seragazlarından, kirleticilerden arınmış bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buraya motorsuz araçlarla veya yürüyerek gelmiş olan İzmir Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin çalışmalarına yön veren öncelikli hedefin 'herkes için daha iyi bir İzmir' olduğuna inanıyorum ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”.

İzmir Kent Konseyi Çevre Sorunları ve Sağlığı Çalışma Grubu Başkanı Lütfiye Kader de yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “İklim krizinin etkisini günden güne daha çok hissettiğimiz, geleceğe güvenle bakmakta zorlandığımız bu günlerde çocuklarımıza daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için daha çok çabalamak gerektiğine, alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Hep birlikte yaşam tarzımızı değiştirerek, motorlu taşıt bağımlılığını azaltmayı, sağlığımızı tehdit eden kirletici gazları ve bildiğimiz dünyayı tümüyle etkileyen seragazlarını azaltmak istiyoruz”.



Halitpaşa-Lütfiye Yolunda Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Saruhanlı, Modern Bir Hükümet Konağına Kavuşuyor

Saruhanlı'da Domates Hasadı Başladı, İhracat Hedefi Yükseliyor

Saruhanlı'da Şaşkına Çeviren Olay!

BAŞKAN CILLI’DAN MODERN DÖNÜŞÜM!

Soma yangınında 2 kişi tutuklandı

Su birikintisinde yüzen genç boğularak hayatını kaybetti

İzmir'de gün ağardı, yangına hava müdahalesi yeniden başladı

Turgutlu’ya Kent Lokantası, Halk Ekmek ve Halk Mandıra müjdesi

Genç çift evde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Yunusemre Belediyespor genç smaçör Sude Barın’ı renklerine bağladı

Merhum abisi Neşet Ertaş'la turnelerdeydi, şimdi sokaklarda

Aliağa'da otluk ve makilik alanda korkutan yangın

Mezarlıkta yaşayan adam, mezarcılar tarafından ölü bulundu

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Saruhanlı Devlet Hastanesi Anne Sütünü Anlattı

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 22.09.2021 10:28:00 716 0

Tarih: 22.09.2021 10:28 Güncelleme: 22.09.2021 10:28
Haberi Sesli Oku
13.08.2025 08:22:00