SOMA - Soma ilçesinden geçen İzmir-İstanbul Otoyolu´nun yapım çalışmaları kapsamında, daha önce Soma ile Yırca Mahallesini birbirine bağlayan yolun ortadan kaldırılarak, yerine yeni yapılan yolda oluşan keskin virajlar vatandaşların tepkisini çekti. Mahalle sakinleri otoyol çalışmalarının sürdüğü alanda toplanarak, yetkililerden önlem alınmasını istedi. 
Yırca Mahallesi sakinleri, İzmir-İstanbul Otoyolu yapım çalışmaları kapsamında eski yollarının yerine yapılan yeni yoldaki virajların tehlike saçtığını belirterek, otoban üzerinden araçların geçebileceği üstgeçit yapılmasını istediler. Yollarının 1 buçuk kilometre uzadığını da vurgulayan mahalle sakinleri, otoyol şantiyesinde eylem yaptı. Mahalle sakinlerinden Zeynep Çoban, "Tarlalarımızı otoban aldı. Hiç karşı çıkmadık. Ancak yolumuzdan memnun değiliz. Yolumuz 1 kilometre uzadı. Çocuklarımız servis araçlarıyla her gün sabah bu yoldan geçiyorlar. Yol kötü. Yarın bir gün kaza bela olunca mı aklımız başımıza gelecek. Birimizin canı yandığı zaman hesabını kim verecek? Yolumuz daha önce dümdüz Soma yoluna bağlanıyordu. Biz otoban üzerinden aynı yolumuza üstgeçit istiyoruz. Kömür bandına üst geçit yaptılar. Bizim bant kadar canımızın değeri yok mu? Bizim yolumuzu da yapabilirler" dedi.
Bir diğer mahalle sakini Kenan Kahya ise "Buradan İzmir-İstanbul otoyolu geçiyor. Köyümüzün tarlalarını yol nedeniyle aldılar. Buraya da çok acayip bir yan yol yaptılar. Bu yolun sıkıntısının karayolları da farkında. Dilekçelerle kendilerine mağduriyetimizi bildirmiştik. Yolun böyle olacağı da 1 buçuk yıldan bu yana belliydi. Nihayetinde günü geldi ve yolumuzu yaptılar. Mevcut yolumuzdan 1 buçuk kilometre uzatarak otoban altından geçen bir yan yol yaptılar. Bu yol çok tehlikeli keskin virajlar içeriyor. Buradan her gün sabah çocuklar servislerle taşımalı eğitimle Soma´ya gidiyor. Bu yol aynı zamanda Deniş Madeni ve Kolin´in santrali nedeniyle kamyonların işlediği yol. Diğer yandan da rüzgar santralleri nedeniyle iş makinaları bu yolu kullanıyor. Bu kamyonlarla çocuk servislerinin kaza yapma olasılığı çok fazla. Karda kışta bu keskin virajlarda çok ciddi sorunlar yaşayacağımız bugünden belli. Maalesef bizim ülkemizde sıkıntılar hep kazalar olduktan sonra çözülüyor. Biz burada sorumluluğumuzu gördük, kaza olmadan uyarıyoruz. Çok basit bir şekilde otoban üzerinden bir üst geçitle eski Soma yoluna bağlanmamız için elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu hepimizin sorumluluğu" ifadelerini kullandı.



Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.10.2017 08:01:39 635 0

Tarih: 24.10.2017 08:01
Haberi Sesli Oku
15.04.2025 15:44:00