SARUHANLI - İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur,  “çoklu baro” teklifi görüşmelerine katılmak için Meclis kapısında nöbet tutan baro başkanlarına destek verdi. Cesur, "Avukatlara dokunmaya kalktığınız zaman ülkenin atardamarlardan birini kesersiniz ve demokrasiyi öldürürsünüz" dedi. 

Baro başkanlarının Çankaya kapısında gece boyunca tuttukları nöbete destek veren Cesur, Amasya, Düzce ve Trabzon baro başkanları ile bir araya gelerek bir açıklama yaptı.

Çoklu baro teklifi ile demokrasinin ve hukukun katledildiğini, teklifin anayasaya aykırı olduğunu savunan Cesur, "80 baronun 78 tanesi eğer ses çıkarıyorsa buna sese kulak vermek lazım" dedi.

Mücadeleye devam edeceklerine vurgu yapan Cesur, şunları söyledi:

"Hukuka ve demokrasiye büyük bir müdahale var. Hukuk herkese lazım. En çok bugün bunu katledenlere lazım. Yarın bu günleri ‘Keşke yapmasaydık’ diye arayacak olanlar onlar. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Milletin iradesinin üstüne çıkamayacaklarını görecekler. Bu ülkenin avukatlarına dokunmaya kalktığınız zaman atardamarlardan birini kesersiniz ve demokrasiyi öldürürsünüz. Demokrasiyi öldürürseniz yarınlara hiçbir şeyiniz kalmaz. Yarın PKK kendi barosunu kurduğu zaman ne yapacaksınız?

Baroların bölünmesine yeltenildiği bu durum tamamen anayasanın ikinci, üçüncü, on birinci maddesine aykırı. 80 baronun 78 tanesi eğer ses çıkarıyorsa buna sese kulak vermek lazım. 51 sene önce kurulmuş barolar birliği bu kadar darbeler, ara rejimler olmuş hiçbirinde barolar birliğine dokunulmamış."



Günbay ve beraberindeki 4 kişi mahkeme kararıyla tekrar partilerine geri döndü.

İhraç edilmişlerdi, Mahkeme kararıyla geri döndüler!

25 yaşındaki Bağyurdulu genç Ramiz Turgut, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Acı olay: Bağyurdulu genç elektrik akımında hayatını kaybetti!

Alzheimer ve Demans hastaları etkinliklerle hayata tutunuyor

Alzheimer ve Demans hastaları etkinliklerle hayata tutunuyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tüp bebek merkezinde gördükleri tedaviyle çocuk sahibi olan aileler ve bebekleri, düzenlenen özel bir etkinlikte bir araya geldi.

Manisa CBÜ Tüp Merkezinde ilk buluşma gerçekleştirildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi tarafından Turgutlu’da düzenlenen kahvaltı programı, duygu dolu anlara sahne oldu.

Turgutlu’da şehit aileleri ve gaziler kahvaltı programında buluştu

5 gün önce evlenen teknik direktörden haber alınamıyor

5 gün önce evlenen teknik direktörden haber alınamıyor

LGS'de şaibe iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında MEB Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk görevden alındı.

LGS skandalında sıcak gelişme!

Kazada ağır hasar alan sürücü kabininde sıkışan sürücü, hayatını kaybetti.

Saman yüklü tır devrildi; sürücü öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Muhtar Kenan Yıldırım: "300 hayvanlık kapasitemizle kırmızı et üretimine katkı sunacağız"

Muhtar, hayvan ithalatına karşı besihane kuruyor

Sarıgöl ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 52 yaşındaki sürücü Nuri Aşır hayatını kaybetti.

Motosiklet devrildi, sürücüsü yaşamını yitirdi

Yaz aylarında deniz ve havuz keyfi enfeksiyon riskini artırabiliyor.

Kalabalık havuzlar, hastalıklara davetiye çıkarıyor

Manisalı gençler ‘Yeşil Adımlar-Geleceğe Dönüşüm’ Uluslararası Hareketlilik Projesi ile farkındalık oluşturdu.

Manisalı gençler ‘Yeşil Adımlar Projesi’ ile yurt dışına açıldı

Manisa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli etkinliklerden biri de Üç Bant Bilardo Şampiyonası’ydı.

Yunusemre Belediyespor bilardoda yine zirvede

İlçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bağ üreticilerine yönelik önemli bir uyarı geldi. Uyarıda bağ salkım güvesinin 3. nesil larvalarına karşı ilaçlama yapılması gerektiği vurgulandı.

Bağcılara salkım güvesi ve unlu bit uyarısı

Salihli ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin zeytin bahçesine uçması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Otomobil zeytin bahçesine uçtu: Baba öldü, eşi ve çocukları yaralandı

Manisa’da motosiklet denetiminde 3 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

Manisa’da motosiklet denetiminde 3 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 3.07.2020 12:23:00 1844 0

Tarih: 03.07.2020 12:23 Güncelleme: 03.07.2020 12:23
Haberi Sesli Oku
17.07.2025 08:36:00