İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ DR. AYLİN CESUR’UN DEPREM FELAKETİ NEDENİYLE YAPTIĞI AÇIKLAMA

Büyük bir felaketle güne uyandık. Milletçe büyük üzüntü ve acı yaşıyor, elimizden geldiğince kenetlenmeye çalışıyoruz. Merkez üssü Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Adana, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis illerimizde de büyük hasara ve can kaybına yol açan depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımızın bir an evvel sağlıklarına kavuşmaları ise en büyük temennimiz.

Depremde enkazdaki vatandaşlarımızın ivedilikle kurtarılması için sürdürülen çalışmaları İYİ Parti olarak yakından takip ediyoruz. Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. Başta AFAD ve belediyelerimiz olmak üzere ilgili tüm devlet kurumlarımızın koordinasyon ve titizlik içinde yürüteceği çalışmalarla birlikte milletimizin desteği ve dualarıyla bu zor günleri de aşacağız.

İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde kurulan kriz masası gece gündüz çalışacaktır. Bölgeye her ile ayrı ayrı genel merkezimiz tarafından genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizden oluşan heyetler görevlendirilmiştir ve ulaşmıştır. Tüm illerimizde bölgeye gerekli malzeme için kriz masaları ve depolama alanları belirlenmiştir.

Isparta İYİ Parti İl Başkanımızın başkanlığında İl ve İlçe Başkanlıklarımızda kurulan kriz masası iletişimleri, ekte

sunulmaktadır ve sosyal medya hesaplarımızda ilan edilmiştir. İl ve ilçe binalarımızda toplanan erzak ve malzeme, AFAD Isparta İl Başkanlığına teslim edilecek ve bölgeye gitmesi böylelikle sağlanacaktır. Ekte bölgede gerekli erzak listesi, iletişim numaraları mevcuttur.

Bu afet sürecinde AFAD’ın tüm uyarılarının önemle takip edilmesini; hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesini, haberleşmelerin kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmasını; hayati durumlar haricinde telefon görüşmelerinden kaçınılmasını, yolların arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçları için boş bırakılmasını ve yapılacak yardımların ilgili kamu kurumları ve yerel yönetimlerle koordinasyon içinde yürütülmesini, tüm bu hususlara hassasiyetle uyulmasını vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.

Bu denli büyük bir felaketi, böyle bir kış mevsiminde yaşıyor olmak da ayrı bir sorundur. Bölgede çalışan tüm kurtarma ekiplerine, sağlık personeline güç kuvvet vermesini Yüce Allah’tan diliyor; daha fazla kaybın yaşanmamasını temenni ediyorum. Milletçe kenetlendiğimiz bu acılı günümüzde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet, milletimize ve acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah merhametini bu mübarek günlerde milletimizden esirgemesin. Hep birlikte milletçe yaralarımızı saracağız.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 7.02.2023 09:12:00 1777 0

Tarih: 07.02.2023 09:12 Güncelleme: 07.02.2023 09:49

Haberi Sesli Oku