SARUHANLI - “AK Parti iktidarı tarım, hayvancılık, sanayi ve dış politikada olduğu gibi korona virüsten de sınıfta kaldı”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Manisa dahil 30 il ve Zonguldak’ta hafta sonu için getirilen sokağa çıkma yasağının 2 saat kala açıklanmasına sert tepki gösterdi. Eryılmaz, AK Parti iktidarının tarım, hayvancılık, sanayi ve dış politikada olduğu gibi korona virüsten de sınıfta kaldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Cuma saat 22.00 sularında aralarında Manisa’nın da bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak için 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu. Kararın ardından vatandaşlar çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için sokaklara akın etti. 2 saat süren bir kaosun yaşanmasına neden olan kararın uygulanış biçimine siyaset dünyasından tepki yağdı. Kararın uygulanış biçimine bir tepki de İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’dan geldi. AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştiren Eryılmaz, iktidarın korona virüs sürecini iyi yönetemediğini ileri sürdü.

Eryılmaz, şöyle devam etti: “İçişleri Bakanlığı Cuma günü akşam 22.00 sıralarında korona virüs önlemleri kapsamında 31 ilde 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı ilan etti. Karar yasağın uygulanmaya başlanmasından iki saat önce duyurulunca doğal olarak vatandaşlarımız panik oldu. Maalesef üzücü olayların yaşanmasına şahit olduk. Vatandaşlar hastalığın bulaşmasını önlemek için kritik önemde olan sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak market ve fırınlara akın etti, yer yer kavgalar ve izdiham yaşandı. Tüm bu yaşananların sorumlusu vatandaşımız değil, yasak kararını 2 saat kala duyurulanlardır. Duyurunun yasak kararının başlamasından kısa süre önce yapılması ve genelgenin duyurudan sonra kamuoyu ile paylaşılması ülkemizin iş bilmeyen insanlar tarafından yönetildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tarım, hayvancılık, sanayi ve dış politikada karnesi kırıklarla dolu olan AK Parti iktidarı, korona virüsten de sınıfta kalmıştır. Yönetemiyorsanız bırakın. Genel başkanımız sayın Meral Akşener liderliğinde ülkemizi yönetmeye talibimiz. Bu yaşananlar bir kez daha ülkemizi, İYİ insanların yönetmesi gerektiğini bizlere gösterdi ve bugünler yakındır.” 



TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.04.2020 10:25:00 1482 0
Tarih: 13.04.2020 10:25 Güncelleme: 13.04.2020 10:25
Haberi Sesli Oku