MANİSA - İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, seçimin hemen ardından skandala imza atarak, binlerce işçiyi sürgün ve haklarını gasp ederek, işçi kıyımı yapan MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Belediye işçilerinin şikayetlerinin giderek arttığına dikkat çeken Eryılmaz, iki bayramı zehir olan işçilerinin haklarının kendilerine yeniden iade edilmesi gerektiğini savundu.

31 Mart Yerel seçimleri öncesinde seçim rüşveti olarak MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından işe alınan binlerce işçi, seçimin kazanılmasının hemen ertesi günü  Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla işten çıkarılarak skandala imza atıldı. Ekonomik gerekçelerle binlerce işçi kıyımı yapan belediye, bununla da yetinmeyerek,  binlerce işçiyi de sürgün ve haklarını gasp ederek, insaf ve vicdan sınırlarını zorlayan mobinge maruz bıraktı. Öte yandan işçilerin yanı sıra memurların emekliliğe zorlandığı belediyede, işçi kıyımı şikayetleri artarak devam ediyor.

MHP’NİN İŞÇİ KIYIMINA AKP’DEN TAM DESTEK

İYİ Parti’nin meclise sunduğu büyükşehir personelinin görev yeri değişikliği hakkındaki önergesi tartışmalara neden oldu. Daha öncede CHP tarafından verilen aynı önerge ikinci kez reddedilirken, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Köse tarafından sunulan önerge, MHP ve AKP’nin oy çokluğuyla reddedildi. Tartışmalara neden olan önerge üzerine konuşan Cumhur İttifakı’nın MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de, Büyükşehir kanunlara göre hareket edildiğini sadece 150 işçinin görev yerini değiştirdiklerini söyledi. İşten çıkarılan işçiler üzerine de herhangi bir açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

“KİLOMETRELERCE ÖTEYE SÜREREK, AİLELERİN PARÇALANMASINA YOL AÇIYORLAR”

31 Mart yerel seçimleri ardından ilk icraatı işçi kıyımı olan MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi, tepkilere rağmen sessizliğini korurken, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz yaptığı açıklama ile işçi kıyımını tekrar gündeme getirdi. Eryılmaz, iki bayramı zehir olan işçilerinin haklarının kendilerine yeniden iade edilmesi gerektiğini savunarak, “Seçimin hemen ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından gelen çok fazla şikayet artarak devam etmektedir. Her ne kadar belediye tarafından saklansa da binin üzerinde işçi kıyımının yapıldığını gelen şikayetlerden biliyoruz. Seçim öncesi işe alarak oylarını aldıkları işçileri seçim sonrası işten çıkarmak hiçbir ahlaki değer ile bağdaşmaz. Manisa Büyükşehir Belediyesinin işçi kıyımı ne yazık ki bununla da sınırlı kalmamıştır. İnsaf ve vicdan sınırlarını zorlayan belediye, Şehzadeler ve Yunusemre çalışmakta olan işçileri en az 150 kilometre ötedeki ilçelerimize göndererek, ailelerin parçalanmasına yol açıyorlar. İşçiler uygulanan mobing ile istifa zorlamasıyla karşı karşıya bırakılıyor. Bu durumdan rahatsız olan belediye çalışanları, endişe içerisinde sıranın kendilerine geleceği günü bekleyerek, hem maddi hem de psikolojik bir ruhsal çöküntünün içerisinde bulunmaktadır. İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı olarak, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni yaptığı yanlıştan dönmesi noktasında çağrıda bulunuyoruz. İki bayramı zehir olan belediye çalışanlarının işlerine tekrar alınarak, gerekli haklarının kendilerine iade edilmesi bekliyor, sürgün edilen işçilerin görev yerlerine dönmesini sağlayarak, dağılan ailelerinin yeniden bir araya gelerek, huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürmelerini talep ediyoruz. İYİ Parti olarak her zaman haksızlığa uğramış vatandaşlarımızın yanındayız. İşçilerimizin ve haksızlığa uğrayarak bizden yardım eli uzatmamızı bekleyen vatandaşlarımızın hakkını savunmak boynumuzun borcudur. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesinin kaç işçiyi işten çıkardığını, kaç işçiyi sürgün ettiğini ve kaç memuru istifaya zorlandığına yönelik, Manisa kamuoyunun bilgilendirmesi için açıklama bekliyoruz.” Diye konuştu.



Saruhanlı’da Vefat…

Manisa'da borsaya gelen yılın ilk kuru üzümü 3 bin 500 TL'den alındı

İyi Partiden Koldere Çıkarması

Yunusemre Belediyesi yaz futbol okulu coşkuyla sona erdi

Manisa’da hastanelerde kare kod dönemi

Akhisar'da traktör kazası: Dede hayatını kaybetti, torunu ağır yaralandı

MCBÜ Rektörü Kibar'dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a ziyaret

Denizli’de 2 bin litre kaçak alkol ele geçirildi

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Aren bebeği hastanelik eden cani hakim karşısına çıkıyor

Kula'da kavun hasadı gerçekleşti

Yunusemre Belediyesi ekipleri kıraathanelerde vatandaşı dinliyor

Enişte-kayınbirader arasında tornavidalı ve bıçaklı kavga: 2 yaralı

Araç içinde tüfekle vurulmuş halde bulundu

Otomobil yayaya çarptı: 1 ölü

Bozdoğan Belediye Başkanı Özel: "Partimdeyim, hiçbir yere gittiğim yok"

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.08.2019 14:21:00 663 0

Tarih: 22.08.2019 14:21 Güncelleme: 22.08.2019 14:21
Haberi Sesli Oku
21.08.2025 08:18:00