MANİSA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Manisa´nın Turgutlu ve Salihli ilçelerinde seçmenle bir araya gelerek, destek istedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 gün sürecek olan Manisa programına Turgutlu ilçesinden başladı. Seçim otobüsü üzerinde Millet İttifakı ve İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Şıktaşlı ve Millet İttifakı ve CHP Turgutlu Belediye Başkan adayı Çetin Akın´a destek isteyen Akşener, siyaset dilinin çok sertleştiğini söyledi. Yerel seçimlerde beka sorunu olmadığını savunan Akşener, "Bu bir yerel seçim ve yerel seçimin bekayla ilgili bir sorun teşkil ettiğine inanmıyoruz. Şimdi kendi bekaları için koltuklarının bekası için birbirlerine her türlü hakareti ettiler, kalkıp seçmenlerinden özür dilemediler. Şimdi bu aziz millet yemedi bunu, konsolide etmek için bekayı uydurdular. Bu seçimlerin yerel seçimler şeklinde gitmesini istiyoruz. Bu seçimlerde seçmenin o ilçenin veya o ilin sorunlarını dinlediği, çözümlerinin dinlediği bir seçim olmasını istiyoruz. Elbette rekabet olacak. Ben de o yüzden Çetin ve Orkun adaylarımız için oy istemeye geldim. Onlar da gelsinler, çıksınlar otobüsün üzerinde oy istesinler. Siz de gereğini yapın. Bu yerel seçimde belediye başkanlarını adaylarını beğeneceksiniz, bakacaksınız Allah rızası için projeleri hizmet anlayışı üzerinden değerlendirin." dedi.

Konuşmasında iktidarı eleştiren Akşener, "Süleyman Demirel´in bir sözü var, ´Kaynamayan tencere her iktidarı sallar´ diye. Çiftçinin, memurun, emeklinin, yaşlının sorununu konuşmaya devam edeceğiz. Sonuç itibariyle bu yerel seçimlerde projeleri olan hizmet anlayışı beğenilmiş adaylarımız kazanacak. Her iki adayım da kazandıklarında Turgutlu´nun da Manisa´nın da gelirini israf etmeyecekler. Her ikisi de hizmet yapacaklar. Yandaş, akraba, dost kayırmayacaklar. Oy verenin de, vermeyenin de belediye başkanı olacaklar. Hak, adalet, demokrasi ve liyakata dikkat edecekler. Üreten bir belediye anlayışı ile çalışacaklar. Eksik yaptıkları bir şey olursa bana söyleyeceksiniz ve her ikisine anne terliği vuracağım." diye konuştu.

Millet ittifakı ve CHP Turgutlu Belediye Başkan adayı Çetin Akın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´e Turgutluspor atkısı hediye etti.

Akşener´e Turgutlu ziyaretinde, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ve partililer eşlik etti.

Salihli ziyareti

Turgutlu ziyaretinin ardından Akşener ve beraberindekiler seçim otobüsüyle Salihli ilçesine geçti. Salihli´de Millet İtifakı´nın Manisa Büyükşehir adayı Orkun Şıktaşlı ve Salihli Belediye Başkan adayı Mazlum Nurlu´ya destek isteyen Akşener, vatandaşlara seslendi. Akşener, "Burası bir ilçe birbirinizle dostsunuz, ahbapsınız, hangi siyasi partiye gönül vermiş olursanız olun, günün sonunda birbirinizin yüzüne bakıyorsunuz ve bakacaksınız. Tepedekilerin düşmanca tavırlarına düşmanca dillerine Allah rızası için pirim vermeyin. Ağalar kavga etmemizi istiyor. Birbirinize düşman olmanızı istiyor. Ama aynı okulun velilerisiniz, talebelerisiniz. Aynı apartmanın komşularısınız, aynı tarlanın sınır komşularısınız. Aynı ürünü yetiştirip, aynı hakaretle karşılaşan çiftçilersiniz. Aynı tencereyi kaynatmakta zorlanan kadınlarsınız. 1 Nisan günü hepiniz işinize gücünüze, birbirinizin yüzüne bakacaksınız. Aynı camide namaz kılacaksınız. Bunlara siz aldırmayın. Bu yerel seçimdir. Siz en iyi hizmet edecek, projesi olan adaya oy vereceksiniz. Salihli´de Mazlum Nurlu´ya, Manisa´da Orkun Şıktaşlı´ya oy vererek destek olacaksınız. CHP´ye oy veren 11 milyon insana, İYİ Parti´ye oy veren 5 milyon insana, Demokrat Parti ve Saadet Partisi´ne oy veren 1 milyon insana söylenen illet, zillet gibi sözleri siz söylemeyeceksiniz sahada" şeklinde konuştu.

"Seçim var, olumlu rekabet edeceğiz" diyen Akşener, "Biz adaylarımıza destek istemek, sizi ikna edebilmek için buradayız. Edebilirsek oylarınızı alacağız. Ama şunu net bir şekilde söylüyorum. MHP´ye, AK Parti´ye oy veren seçmende bizim canımızdır, kanımızdır, kardeşimizdir. Kem söz sahibine aittir, deyip geçeceksiniz. Neden kocaman kocaman koşuyorlar, mutfak yanıyor, ondan." dedi.

Meral Akşener´e Salihli´de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Millet İttifakı ve İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Şıktaşlı ve Millet İttifakı ve CHP Salihli Belediye Başkan adayı Mazlum Nurlu eşlik etti.



Şehzadeler ilçesi Karaoğlanlı Mahallesi menşeli, "Altınbaş Kavunu" olarak bilinen kavun kendine has özellikleriyle öne çıkıyor.

Manisa'da Altınbaş Kavununda hasat başladı

18 yaşındaki Afgan uyruklu genç bir kadın, evinde yakınları tarafından ölü bulundu.

Genç Kadın Evinde Ölü Bulundu

Kütahya’nın Gediz İlçesinde bu yıl 21. Düzenlenen Tarhana Festivali görkemli bir törenle açıldı.

21. GELENEKSEL GEDİZ TARHANA FESTİVALİ COŞKULU BİR TÖRENLE AÇILDI

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birlik ve beraberlik yemeğine katılım yoğun oldu.

GEDİZ AKÇAALANLILAR BİRLİK VE BERABERLİK YEMEĞİNDE 3. KEZ BULUŞTU

Kazara sürücü anne ile çocuğu yaralandı.

Trafik kazası: 14 yaşındaki kızı hayatını kaybetti

Boşandığı eşiyle aynı evde yaşayan kadın, eski kocası tarafından defalarca bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Bir kadın, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Dikkatsizlik sonucu iki araç kavşakta çarpıştı.

Kavşakta çarpışan iki otomobil hurdaya döndü: 5 yaralı

Yeni düğün yapan teknik direktör Hüseyin Cumhur Acar'dan haber alamayan ailesi kayıp başvurusunda bulundu.

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 15.03.2019 05:45:11 552 0

Tarih: 15.03.2019 05:45 Güncelleme: 15.03.2019 05:45
Haberi Sesli Oku
21.07.2025 11:49:00