Anahtar Kelimeler: 0

KHGB ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliğine İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Salatacı, Mehmet Baltacı, Develi köyü Muhtarı Hüseyin Göksu ve Kepenekli köyü muhtarı Adil Karadağ seçildi.

 

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs olağan toplantısı, Birlik Başkanı ve İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun Başkanlığı’nda yapıldı.

 

Kaymakam Otcu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Manisa’nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla köylerin mahalleye dönüşeceğini, dolayısıyla Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin de kapatılacağını belirtti.

 

İl Özel İdaresi’nin de kapatılabileceğini dile getiren Otcu, “Muhtarlarımız, değişeceği belirtilen köy kanununun çıkmasını beklerken, Manisa’nın Büyükşehir yapılması gündeme geldi. Bu bakımdan yeni çıkacak köy kanunu bizim köylerimize pek yaramayacak gibi görünüyor” dedi.

 

 - İstanbul’un Fethi’nin 559. Yılı -

 

Kaymakam Otcu, konuşmasının sonunda İstanbul’un fethinin 559. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti;

 

“Manisa’da Valilik yapmış Fatih Sultan Mehmet’in önderliğinde o büyük fetih gerçekleşti ve o gün tarihin akışı değişti. Ortaçağ kapandı, yeniçağ başladı. O büyük fethi gerçekleştiren Komutanı, o fetihte şehit ve gazi olan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Bizim için, Türk dünyası için, İslam dünyası için hayırlı bir iş yaptılar. Allah hayırlarını kabul etsin.”

 

Otcu’nun konuşmasının ardından Birliğin 2011 yılı faaliyet ve gelir gider ile kesin hesap raporları okunup, oy birliğiyle kabul edildi.

 

 - Encümen Üyeleri Seçildi -

 

Toplantının son bölümünde ise Birliğin 2012 yılı Encümen üyelerini seçimi yapıldı. Seçimde aday olan İl Genel Meclisi üyelerinden Ak Partili Mehmet Salatacı 22 ve Mehmet Baltacı 21 oy olarak encümen üyeliğine seçildiler. CHP’li Saban Bitirgeç ise 12 oy aldı.

 

Köy muhtarlarından aday olan Develi köyü muhtarı Hüseyin Göksu 18, Kepenekli köyü muhtarı Adil Kardağ 17 oy alarak encümen üyeliğine seçildi. Çaltepe köyü muhtaru Muammer Kocabaş ile Pınarbaşı köyü muhtarı Mehmet Ali Günay 9’ar oy da kaldı.

 

Bu arada geçen dönem Encümen üyeliği görevinde bulunan MHP’li İl Genel Meclisi üyesi Mesut Kesici, görev süresinin dolması nedeniyle muhtarlardan helallik istedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.05.2012 18:44:45 501 0

Tarih: 29.05.2012 18:44

Haberi Sesli Oku