Anahtar Kelimeler: 0

KHGB ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliğine İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Salatacı, Mehmet Baltacı, Develi köyü Muhtarı Hüseyin Göksu ve Kepenekli köyü muhtarı Adil Karadağ seçildi.

 

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs olağan toplantısı, Birlik Başkanı ve İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun Başkanlığı’nda yapıldı.

 

Kaymakam Otcu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Manisa’nın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla köylerin mahalleye dönüşeceğini, dolayısıyla Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin de kapatılacağını belirtti.

 

İl Özel İdaresi’nin de kapatılabileceğini dile getiren Otcu, “Muhtarlarımız, değişeceği belirtilen köy kanununun çıkmasını beklerken, Manisa’nın Büyükşehir yapılması gündeme geldi. Bu bakımdan yeni çıkacak köy kanunu bizim köylerimize pek yaramayacak gibi görünüyor” dedi.

 

 - İstanbul’un Fethi’nin 559. Yılı -

 

Kaymakam Otcu, konuşmasının sonunda İstanbul’un fethinin 559. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti;

 

“Manisa’da Valilik yapmış Fatih Sultan Mehmet’in önderliğinde o büyük fetih gerçekleşti ve o gün tarihin akışı değişti. Ortaçağ kapandı, yeniçağ başladı. O büyük fethi gerçekleştiren Komutanı, o fetihte şehit ve gazi olan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Bizim için, Türk dünyası için, İslam dünyası için hayırlı bir iş yaptılar. Allah hayırlarını kabul etsin.”

 

Otcu’nun konuşmasının ardından Birliğin 2011 yılı faaliyet ve gelir gider ile kesin hesap raporları okunup, oy birliğiyle kabul edildi.

 

 - Encümen Üyeleri Seçildi -

 

Toplantının son bölümünde ise Birliğin 2012 yılı Encümen üyelerini seçimi yapıldı. Seçimde aday olan İl Genel Meclisi üyelerinden Ak Partili Mehmet Salatacı 22 ve Mehmet Baltacı 21 oy olarak encümen üyeliğine seçildiler. CHP’li Saban Bitirgeç ise 12 oy aldı.

 

Köy muhtarlarından aday olan Develi köyü muhtarı Hüseyin Göksu 18, Kepenekli köyü muhtarı Adil Kardağ 17 oy alarak encümen üyeliğine seçildi. Çaltepe köyü muhtaru Muammer Kocabaş ile Pınarbaşı köyü muhtarı Mehmet Ali Günay 9’ar oy da kaldı.

 

Bu arada geçen dönem Encümen üyeliği görevinde bulunan MHP’li İl Genel Meclisi üyesi Mesut Kesici, görev süresinin dolması nedeniyle muhtarlardan helallik istedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.05.2012 18:44:45 826 0
Tarih: 29.05.2012 18:44 Güncelleme: 29.05.2012 18:44
Haberi Sesli Oku