Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9285,26%2,81
  • DOLAR

    34,49% 0,10
  • EURO

    36,41% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2956,69% 0,74
  • Ç. ALTIN

    4955,48% 0,56

İstanbullular için edebiyat mevsimi başlıyor

İstanbullular için edebiyat mevsimi başlıyor

KÜLTÜR/SANAT - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, İstanbullu edebiyatsever ve araştırmacılara büyük katkı sağlayacak edebi programlara imza atmaya devam ediyor.

KÜLTÜR/SANAT - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, İstanbullu edebiyatsever ve araştırmacılara büyük katkı sağlayacak edebi programlara imza atmaya devam ediyor.

Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi´nce bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Edebiyat Mevsimi´nde ?Edebiyatın Ses Bayrağı: Dergiler? konusu işlenecek. Geleneksel hâle gelen program, 19-25 Ekim tarihleri arasında Sultanahmet´te bulunan tarihi Kızlarağası Medresesi´nde gerçekleşecek.


Bu yılki konusu ?dergiler? olarak belirlenen programda, geçmişten günümüze edebiyat dergileri kapsamında zengin içerikli konular 70´i aşkın yazar, şair ve alanında uzman akademisyenler tarafından tartışılacak. Edebiyat dünyasından seçkin kişileri buluşturan bu festivale Mehmet Doğan, Beşir Ayvazoğlu, Ali Haydar Haksal, Ali Ural, Hüseyin Su, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, İbrahim Tüzer, Celal Fedai, Bahtiyar Aslan, Ali Ayçil, Ali Özcan, Yıldız Ramazanoğlu, Osman Özbahçe, Osman Bayraktar ve Turan Karataş dâhil birçok sanatçı katılacak.

Kuşakları besleyen dergiler, dergi editörlüğü, öykü ve şiir dergiciliğinin de ele alınıp tartışılacağı etkinliğin basın kahvaltısı ve tanıtım toplantısı, 17 Ekim Cumartesi günü saat 11.00´de yapılacak.
?7. İstanbul Edebiyat Mevsimi? programı, 19 Ekim Pazartesi günü saat 13.30´da yapılacak olan açılış konuşmalarıyla başlayacak. Akabinde davetlilere konuyla ilgili bir tanıtım filmi izlettirilecek.

Programın ilk gününde, ?Dergilerin Misyonu Geçmişten Bugüne Edebiyat Dergileri? başlıklı birinci oturumla geçmişle günümüz arasında edebiyatın aynası görevi gören dergiler irdelenerek önemli veriler elde edilecek. Ardından programa katılan günümüzün ünlü şairleri, dergilerde yayınlanan ilk şiirlerini okuyacak. Etkinliğin ikinci gününde, döneminin siyasal ve kültürel konjonktürü dâhilinde ?Kuşakları Besleyen Dergiler? konusu işlenilecek. ?Dergilerden Kısa Öyküler? adı altında gerçekleşecek özel oturumda ise konuşmacılar öykü okumaları yaparak edebiyatseverlere keyifli anlar yaşatacak. Dergi editörlüğünün nasıl icra edilmesi gerektiği konusunda katılımcıları aydınlatacak nitelikteki ?Dergi Editörlüğü: Editör Okur ve Editör Yazar İlişkisi? başlıklı oturum,

21 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek. Öykü dergiciliğinin önemi ve edebiyata katkısına değinileceği ?Dergilerde Öykü ve Öykü Dergiciliği? adlı oturum, 22 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek.
Programın son gününde yapılacak olan ?Taşradan Ses Veren Dergiler? konulu oturumda ise ?Bizim Külliye?, ?Aşkar? ve ? Mahalle Mektebi? dergileri hakkında davetlilere bilgi verilecek. Program, ?Son Sayı (Yarım Kalan Serüvenler)? adlı oturumla son bulacak.

Festival tadındaki bu edebiyat şenliğinde, edebiyat dünyasının önemli dergi ve dergicilerinin konuşulacağı özel oturumlar yapılacak. Araştırmacılar için kaynak niteliğindeki bu özel oturumların başlıkları ise şu şekildedir: ?Nurettin Topçu Hareket Dergisi?; ?Ahmet Kabaklı ve Dergiciliği?; ?İsmet Özel ve Dergiciliği?; ?Necip Fazıl ve Büyük Doğu Dergisi?, ?Osman Yüksel ve Serdengeçti Dergisi?; ?Dergiler Şiir ve Şiir Dergiciliği?; ?Dergiler ve Hatıralar?; ?Nurettin Durman ve Düş Çınarı Dergisi?; ?Sezai Karakoç ve Diriliş Dergisi?; ?İkindi Yazıları? ve ?Nuri Pakdil ve Dergiciliği?.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor