SARUHANLI/MÜTEVELLİ - İstanbul'da geçen ay tramvay durağında kendisinden para isteyen şahıslara olumsuz yanıt vermesi sonucu bıçaklanarak öldürülen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar'ın adı (23) Belediye Meclisi kararıyla memleketi Saruhanlı'nın Mütevelli mahallesinde ki bir sokağa verildi. 

Manisa'nın Saruhanlı İlçe Belediyesi Eylül ayı olağanüstü Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, Mütevelli Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine gündeme alınan, mahalledeki "Akıncılar" sokağının isminin "Halit Ayar" sokak olarak değiştirilmesi konusu görüşüldü.

Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Zeki Bilgin tarafından oylamaya sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Böylece mahalledeki "Akıncılar" sokağın isminin "Halit Ayar" sokağı olarak değiştirildi.

Başkan Bilgin, alınan kararın hayırlı olmasını dileyerek ,"İstanbul'da geçen ay öldürülen merhum Halit kardeşimizin, İlçemiz Mütevelli mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğunu öğrendik. Mahalle sakinleri, Halit'in isminin mahallede geçmişte ailesinin de ikamet ettiği sokağa verilmesi talep ettiler. Biz konuyu Belediye Meclisi'ne taşıdık ve bu teklif oy birliğiyle meclisimizden geçti. Buradan Halit kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Onun genç yaşta aramızdan ayrılmasına sebep olanların da adalet önünde gerekli cezayı almaları en büyük temennimizdir" dedi.

Meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanması ile sona erdi.



5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.09.2019 15:50:00 1223 0
Tarih: 25.09.2019 15:50 Güncelleme: 25.09.2019 15:50
Haberi Sesli Oku