SARUHANLI/MÜTEVELLİ - İstanbul'da geçen ay tramvay durağında kendisinden para isteyen şahıslara olumsuz yanıt vermesi sonucu bıçaklanarak öldürülen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar'ın adı (23) Belediye Meclisi kararıyla memleketi Saruhanlı'nın Mütevelli mahallesinde ki bir sokağa verildi. 

Manisa'nın Saruhanlı İlçe Belediyesi Eylül ayı olağanüstü Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in Başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, Mütevelli Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine gündeme alınan, mahalledeki "Akıncılar" sokağının isminin "Halit Ayar" sokak olarak değiştirilmesi konusu görüşüldü.

Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Zeki Bilgin tarafından oylamaya sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Böylece mahalledeki "Akıncılar" sokağın isminin "Halit Ayar" sokağı olarak değiştirildi.

Başkan Bilgin, alınan kararın hayırlı olmasını dileyerek ,"İstanbul'da geçen ay öldürülen merhum Halit kardeşimizin, İlçemiz Mütevelli mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğunu öğrendik. Mahalle sakinleri, Halit'in isminin mahallede geçmişte ailesinin de ikamet ettiği sokağa verilmesi talep ettiler. Biz konuyu Belediye Meclisi'ne taşıdık ve bu teklif oy birliğiyle meclisimizden geçti. Buradan Halit kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Onun genç yaşta aramızdan ayrılmasına sebep olanların da adalet önünde gerekli cezayı almaları en büyük temennimizdir" dedi.

Meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanması ile sona erdi.



Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.09.2019 15:50:00 1094 0

Tarih: 25.09.2019 15:50
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 09:27:00