Anahtar Kelimeler: 0

İSRAİL BİZE PARA TEKLİF ETTİ

 

AZİMLİ - Mavi Marmara Gemisi Yolcusu ve İHH Manisa Gönüllüsü Mehmet Vural, “İsrail, İstanbul’daki bir vakıf aracılığıyla gayri resmi bir şekilde Mavi Marmara yolcularına tazminat ödemek istedi” dedi.

 

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara adlı gemiye uluslararası sularda düzenlenen saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi dahil, 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

 

Saldırıya ilişkin açılan dava kapsamında Saruhanlı’da ifade veren Mavi Marmara gemisi yolcularından Mehmet Vural, “Olayın üzerinden yaklaşık 2.5 yıl geçti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla dava açıldı. Müşteki sıfatıyla yerel mahkemede ben de ifade verdim. 6, 7 ve 9 Kasım tarihleri arasında İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde dava da görülecek. İsrail, uluslararası sularda bizi gasp etti. Tamamen insanı yardım taşıyan bir gemi tahrip edildi. Sadece tıbbi ve gıda yardımı götürüyorduk. İsrail terör devleti başına buyruk şekilde hareket etti" diye konuştu.

 

İsrail’in dava açılmadan önce gayri resmi olarak Mavi Marmara gemisi yolcularına İstanbul’daki bir vakıf aracılığıyla 6 milyon dolar tazminat ödemek istediğini savunan Vural, şehit ailelerin ve yolcuların bunu kabul etmediğini söyledi.

 

Vural, “Bu teklifi Türkiye’deki bir siyonist vakfı aracılığıyla yaptılar. Ama hiçbir kimse bu teklifi kabul etmedi. Beklentimiz İsrail’in resmi yoldan özür dilemesi, şehit ailelerine tazminat ödemesi, Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıdır. Bizim beklentimiz, ulusal ve uluslararası mahkemelerce İsrailli yöneticilerin mahkum edilmesidir” dedi.

 

İlk Gazze yolculuğuna yalnız olarak gittiğini söyleyen Mehmet Vural, bir dahaki sefere ailesi ve arkadaşlarıyla birilikte gideceğini belirtti.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
6.11.2012 17:26:22 804 0
Tarih: 06.11.2012 17:26 Güncelleme: 06.11.2012 17:26
Haberi Sesli Oku