Tarih: 04.12.2013 17:11

İspanyolca Türkiye’de İlk Kez Birinci Yabancı Dil Kabul Edildi

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en yaygın dilleri arasında yer alan İspanyolca’nın, yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren Anabilim Eğitim Kurumları`nda birinci yabancı dil olarak okutulması Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edildi.

İstanbul’da çeyrek asrı aşkın tecrübesiyle hizmet veren Anabilim Eğitim Kurumları tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan İspanyolca müfredatı kabul edildi. MEB Talim Terbiye Kurulu’nun 02.07.2013 ve 16915068 / 101.02 / 1600158 sayılı yazısı ile resmiyet kazanan kararına göre İspanyolca, 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılından başlamak üzere Anabilim Eğitim Kurumları ilkokul 1-4. sınıflar düzeyinde birinci lisan olarak öğretilebilecek.

Talim Terbiye Kurulu’na sunulan ve ortaokul 5-8. sınıflara yönelik yeni programın da önümüzdeki günlerde resmi onaydan geçmesini beklediklerini belirten Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Üyesi Seda Zeynep Aytaçlı, “Dünyada 22 ülkede 5 yüz milyonu aşkın insan tarafından konuşulan İspanyolca’nın Türkiye’de birinci lisan olarak okutulması konusunda yaklaşık üç yıldır İspanya Hükümeti ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ile temas halindeydik. Programımız nihayet kabul oldu. Türkiye’nin, kendi müfredatı olan ve İspanyolca’yı birinci lisan olarak okutma hakkına sahip ilk özel okuluyuz. Bundan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

İngilizce yeterli değil

Türkiye’de birçok okulda ilk yabancı dil olarak İngilizce okutulmasını yeterli bulmadıklarını vurgulayan Aytaçlı, Anabilim’in çok yönlü dünya insanı yetiştirme misyonuyla İspanyolca ve Almanca’yı da öğrencilerine ileri düzeyde öğretmeyi amaçladığını hatırlatarak ilk günden bu yana resmi süreci Anabilim adına yakından takip eden Yabancı Diller Bölümü’ne ve Akademik Danışman Dr. Özgür Şimşek’e de teşekkür etti.

Dünyanın en yaygın ikinci lisanı olarak büyük önem taşıyan İspanyolca’yı ‘native speaker’ öğretmenler eşliğinde öğrenen Anabilim öğrencilerinin, gelecekte iş ve sosyal hayatlarında kendilerine başarı yanı sıra dünyadaki farklı kültürleri kucaklayan geniş bir vizyon kazanmaları hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —