SARUHANLI - Diyarbakır’da askeri bir alanda, kendini bilmez ve kime hizmet ettiği bilinmeyen bir kişi ve kişiler tarafından bayrağımızın indirilmesi Türk Halkında büyük bir infial uyandırdığını belirten Sağlık-Sen Saruhanlı İlçe Temsilcisi İsmail Alpar,  yaptığı yazılı açıklamasından şu ifadelere yer verdi; “Yapılan eylemi maruz görecek hiçbir mazeret bulunmamaktadır. Bayrağı indiren ve ona yardımcı olanlar en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edilmeli ve hak ettikleri cezayı almalıdır. Aynı şekilde, bayrağın indirilmesinde ihmal ve kusuru bulunanlar da, bunun bedelini yine hukuk içinde ödemelidir. Bu devlet büyük bir devlettir küçük düşürmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir.”

Alpar, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Anaların ağlamaması, acıların dinmesi, terörle mücadeleye harcanan paranın ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çözüm sürecinin birileri tarafından sabote edilmeye çalışıldığı açıktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinden duydukları rahatsızlığı, bizi bir ve beraber yapan zenginliklerimizi ayrışma noktası olarak gösteren ve kaşıyan bu güç odaklarına karşı milletimiz tedbirli olmalıdır.

 Türkiye’nin son dönemine  damga vuran "Büyük Türkiye"  ve "Yeni Türkiye" gibi iki kavram  vardır. Bu kavramları değerli kılan, milletin tarafından sahiplenilmesidir. Oysa büyüklüğün de yeniliğin de zemini millettir. Milleti medeniyet değerlerimizin aşığında  fikri açıdan  yenilemeden, milleti büyük düşünmeye  yöneltmeden  devleti yenilemenin  ve sınırların ötesine  etki edecek  büyüklüğe kavuşmanın  imkânsız olacağını bilmeliyiz. Bu sebeple milletimizin taşıyıcı kolonu olan aile gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Çocuklarımıza sadece kin ve nefret aşılayarak, devletle sürekli kavga ederek amaçlarımıza ulaşamayız. Kutsal değerlerinden uzaklaştırılan, aile iç dinamiklerini yitirmiş olan ve sadece kavga zemini üzerine kurulmuş bir aile saadetinin meyveleri de ne yazık ki çürük olacaktır. "Büyük Türkiye" hayallerini ise bu çürük temel üzerine inşa etmenin mümkün olmayacağının farkında olmalıyız. Erdemli evlat yetiştirmenin topluma  faydalı bireyler kazandırmakla sonuçlanacağını unutmamalıyız. Ve değerler boyutunu düşünen, vicdan  ve inanç unsurlarının da farkında olan imanla donatılmış yeni bir gençliğin yetiştirilmesi tek temennimiz olmalıdır.”

 

Milli iradeye sokak isyanlarıyla tuzak kuranların şapkasını önüne koyup etrafımızdaki ateş çemberini görüp onlardan ders alarak tekrar düşünmesi gerektiğini anımsatan İlçe Temsilcisi Alpar, “Sabah evinden çıkıp akşam evine güvenli bir şekilde gidebiliyorsa bu insanlar bu “BAYRAK” ve “DEVLET” sayesindedir.” Dedi.

Alpar, yazısını şu ifadelerle son verdi; “3. Havalimanının temelinin atıldığı, 3. Boğaz köprüsünün hızla yapıldığı, Marmaray’ın açıldığı, Kanal İstanbul’un ihale aşamasına geldiği büyük ve güçlü Türkiye’den rahatsız olanların varlığını biliyor ve oyunlarının farkındayız.

Milletimizi de bu tür oyunlara karşı sağduyulu olmaya davet ediyor; terörden ve kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürmemesini istiyoruz.

Sağlık-Sen olarak diyoruz ki, anaların gözyaşı, milletimizin acıları dinmelidir. Çözüm süreci kırmızıçizgilerimiz tek devlet, tek vatan ve tek bayrak korunarak devam anlayışından taviz vermeden devam etmelidir. Kardeşlik hukukumuzu güçlendirecek, Çanakkale ruhunu yeniden hayata geçirecek, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak çözüm süreci, büyüyen ve bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen Türkiye’nin de önünü açacaktır.”

 



Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.06.2014 17:53:39 1051 0
Tarih: 11.06.2014 17:53 Güncelleme: 11.06.2014 17:53
Haberi Sesli Oku