DIŞ HABERLER - ABD öncülüğündeki operasyonda Suriye’deki IŞİD noktaları havadan vuruldu. Saldırılarda Birleşik Arap Emirliklerinin ilk kadın pilotu da yer aldı.

IŞİD’e bomba yağdıran kadın pilot

ABD’nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliğinin yaptığı açıklamaya göre, bu hafta Suriye’deki IŞİD mevzilerini hedef alan hava saldırılarını Birleşik Arap Emirliklerinin ilk kadın pilotunun yönetti duyuruldu. ABD ve aralarında Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in de bulunduğu koalisyon Suriye’deki IŞİD’i hedef alan hava saldırılarını başlatmıştı. ABD’nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yusuf El Otaiba katıldığı programda Mansouri’nin hava saldırılarını yönettiğini onayladı. Pazartesi gecesi gerçekleştirilen hava saldırılarını kadın pilot Mariam El Mansouri’nin yönettiğini resmi olarak onayladığını söyleyen Büyükelçi Otaiba, “Mansouri oldukça kaliteli, yüksek eğitimli, savaşa hazır bir pilot ve görevi yönetiyor” dedi. Eğitimli olan Mansouri, kadın ve erkek arasında bir fark olmadığını ve erkek iş arkadaşlarına odaklanmamaya çalıştığını söyledi.

Bu hava saldırılarında önemli bir role sahip olan Abu Dabi doğumlu Binbaşı Binbaşı Mariam El Mansouri (35) Emirati Hava Kuvvetlerine katılan ilk kadın. Sekiz çocuktan biri olan Mansouri kariyer hedeflerini ailesinin desteklediğini fakat cinsiyet basmakalıplarının üstesinden gelmek zorunda olduğunu söyleyerek ailesinin desteğinin liseden 93 puanla mezun olmasına yardımcı olduğunu aktardı. Ülkedeki üç devlet üniversitesinden Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesine kabul edilen ilk kadın pilot Mansouri, İngiliz Edebiyatı’nı dereceyle tamamladı. Zayed Air Üniversitesi’nden 2007 yılında mezun olan Mansouri, Abu Dabi’nin İngiliz haber kaynaklarına göre F-16 Blok 60 uçağı harekatlarına pilotluk yaptı.



Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

NURLUPINARSPOR'DAN GÜLŞAH DURBAY'A VEFA

Taekwondoda Saruhanlı'nın Gurur Kaynağı "Furkan Samet Kaplan"

Demşrci'de feci kaza… İki otomobil çarpıştı, 3 kişi hayatını kaybetti

2 Çocuk Annesi Kadın Altın Bilezikleri İçin Hayattan Koparıldı

Uçuruma yuvarlanan otomobilden yaralı kurtulan genç kız hayatını kaybetti

Dünya genelinde her üç dakikada, bir kadına yeni meme kanseri tanısı

Hırsızlar, girdikleri evin sahibini bıçaklayarak öldürdü

İkinci el otomobil sektöründe yeni yılda hareketlilik bekleniyor

YÖK’ten Ege Üniversitesine "Engelsiz Üniversite" ödülü

Kula’da Atatürk Kır Koşusu düzenlendi

Turgutlu’da denetimli serbestlik uygulamalarıyla 3 buçuk milyon TL tasarruf sağlandı

Öğrencilerden Filistin’e duygu dolu şiirlerle destek

PDR Akademi "Uzman Buluşmaları" seminerinin 5’incisi Alaşehir’de yapıldı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Saruhanlı’da Vefat…

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara’da Mesir Macunu kardı

ÜNİDES gençliğin üretim gücüne güç katıyor

Dünyaca ünlü Manisa Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü AB tesciline gün sayıyor

İmzalanan protokolle kanserde toplumsal bilinç artırılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 27.09.2014 08:09:50 2289 0
Tarih: 27.09.2014 08:09 Güncelleme: 27.09.2014 08:09
Haberi Sesli Oku