HABER MERKEZİ - IŞİD, elinde tuttuğu ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff’un da kafasını keserek infaz ettiği görüntüleri yayınladı.
“ABD’ye ikinci mesaj” adıyla yayınlanan video, ABD Başkanı Barack Obama’nın “ABD’nin vatandaşlarını korumak için yapması gerekeni yapacağı ve IŞİD’e karşı savaşın sürdürüleceğine” ilişkin sözleriyle başlıyor. Görüntüde daha sonra çölün ortasında dizleri üzerinde duran ABD’li gazeteci Steven Joel Sotloff görülüyor. Kendisinden okunması istenen mesajı okuyan Sotloff, şunları söylüyor:

“Ben Steven Joel Sotloff. Şimdiye kadar benim kim olduğumu ve neden burada olduğumu bildiğinize eminim. Ve şimdi mesajımı vermenin zamanı geldi. Obama, Irak’a müdahale etmek olan dış politikan Amerikan vatandaşlarının hayatlarını ve çıkarlarını korumak içindi. Eğer böyleyse, senin müdahalenin bedelini neden ben kendi hayatımla ödüyorum? Ben bir Amerikan vatandaşı değil miyim? İslam Devleti’ne karşı verdiğimiz bir önceki savaşta ABD’li vergi verenlerin milyarlarca dolarını harcadın ve binlerce askerimizi yitirdik. Bu savaşı yeniden alevlendirmenin insanlara çıkarı nedir? Irak ve Afganistan’dan askerlerimizi geri çekme ve Guantanamo’yu kapatma sözü vermeden kazanamadığın bir seçimin olduğu zamanı hatırlıyorum. İşte şimdi buradasın, görev sürenin sonuna geliyorsun ve bahsi geçenlerden hiçbirini başaramamakla birlikte Amerikan halkı olan bizleri alevlerin içine sürüklüyorsun.”

Sotloff’un konuşmasının ardından ABD’li gazeteci James Foley’i de infaz eden İngiliz uyruklu IŞİD militanı ise şöyle konuşuyor:

“Geri döndüm Obama. Ciddi uyarılarımıza rağmen İslam Devleti’ne yönelik kibirli dış politikan ve Musul Barajı’nı bombalamaktaki ısrarın nedeniyle geri döndüm. Bir diğer Amerikalı vatandaşın hayatından olmasından başka bir şey elde edemedin. Senin roketlerin bizim insanlarımızı vurmaya devam ettikçe, bizim bıçağımız da senin insanlarının boğazlarını kesecek.”

ABD Başkanı Obama’ya yönelttiği mesajın ardından ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un boğazını kesen militan, videonun sonunda Amerika’nın İslam Devleti’ne karşı kurduğu ittifaka katılacak diğer hükümetlere geri adım atmaları uyarısında bulunarak, çölde dizleri üzerinde durduğu görülen İngiliz uyruklu David Cawthorne Haines isimli bir diğer gazeteciyi öldürmekle tehdit ediyor. 



Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 3.09.2014 09:07:17 799 0
Tarih: 03.09.2014 09:07 Güncelleme: 03.09.2014 09:07
Haberi Sesli Oku