Anahtar Kelimeler: 0

AMONYAK GAZINDAN ZEHİRLENME

 

MANİSA - Manisa'da, kurutulmuş domates işleyen bir fabrikada amonyak kazanındaki sızıntısından etkilenen 50 işçi hastaneye kaldırıldı.

 

Alınan bilgiye göre, Manisa'ya bağlı Çobanisa beldesinde salça ve kurutulmuş domates üreten bir fabrikada, vardiya değişimi sırasında amonyak kazanından gaz sızıntısı yaşandı.

 

Sızıntıdan etkilenen işçiler tesis dışına çıkarıldı. Baygınlık geçiren işçiler ambulansla, diğer işçiler ise fabrika servisiyle Manisa ve Turgutlu'daki hastanelere götürüldü.

 

Hastanede kıyafetleri değiştirilerek oksijen verilen işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Sızıntının vardiya değişimi saatine rastlamasının gazdan etkilenen işçi sayısını artırdığı belirtildi.

 

Öte yandan, hastanelere gelen işçi yakınlarıyla gazetecilerden de koruyucu kep takmaları istendi. Amonyak kazanında patlamaya karşı güvenlik mekanizmasının çalışması sonucu oluşan gaz sızıntısının bir süre sonra durduğu bildirildi.

 

 - VALİ’NIN AÇIKLAMASI -

 

Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, amonyak zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını, iş güvenliği konusunda bir ihmalin olup olmadığının araştırılacağını belirtti.

 

Yalınalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada bulunan amonyak kazanındaki sızıntıdan etkilenen 40 işçinin hastanede tedavi altına alındığını, 10 işçinin ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

 

İşçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildiren Yalınalp, "Fabrikadaki sızıntıyı ölçümlemek üzere İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden özel bir ekip istedik. Gerekli ölçümler tamamlanana kadar fabrika faaliyete geçmeyecek. Fabrikada iş güvenliği konusunda bir ihmal olup olmadığı yönünde de soruşturma başlatıldı" dedi.

 
Haber Merkezi


Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 26.09.2012 19:31:55 0
Tarih: 26.09.2012 19:31 Güncelleme: 26.09.2012 19:31
Haberi Sesli Oku