Anahtar Kelimeler: 0

Biber Tarlada…

İŞÇİ YOK, HASAT YAPILAMIYOR

 

KEMİKLİDERE – Saruhanlı’da işçi bulunamadığı için hasadı yapılamayan 15 bin dekar biberin tarlada kalma tehlikesi altında bulunduğu bildirildi.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, biber üretiminin yoğunluklu olarak yapıldığı Halitpaşa ve Alibeyli Beldeleri ile Heybeli ve Kemiklidere köyünü ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi.

 

Köylerdeki temaslarının ardından biber arazilerinde incelemelerde bulunan Okur, bölgedeki yerli ve yatılı işçilerin üzüm hasadında çalışmayı tercih etmelerinden dolayı biber hasadında çalışacak işçi bulunamadığı kaydetti.

 

İlçe genelinde 15 bin dekar alanda üretimi yapılan biberin hasat edilemediği için tarlada kalma tehlikesi altında olduğunu ifade eden Okur şöyle dedi;

 

“İlçemizde üzüm hasadı başladıktan sonra biber hasadı yarım kaldı. İşçi bulunamadığından 15 gündür hasat yapılamıyor. Şu an herkes üzüm hasadında çalışıyor. Biberin belirli bir zaman aralığında hasat edilmesi gerekiyor. Bu zaman dilimi içinde hasat edilmezse ürün dalında kurumaya başlıyor. Bu şartlar altında üzüm hasadı en az 15 gün daha devam edecek. Bu da biberin 15 gün daha hasat edilemeyeceği anlamına geliyor. Korkarım inlerce dönüm biber tarlada kalacak.”

 

Üzüm hasadındaki yevmiye fiyatının biber hasadından biraz fazla olduğunu, işçilerin üzüm hasadında çalışmayı bundan dolayı tercih ettiklerini anlatan Okur, zor durumda olan biber üreticisinin ürününü hasat ettirmek için çevre il ve ilçelerde işçi aramaya başladığını kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 31.08.2012 19:19:56 551 0
Tarih: 31.08.2012 19:19 Güncelleme: 31.08.2012 19:19
Haberi Sesli Oku