MANİSA - Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ile ortak yürütülen ?İş Karşılığı Ücret´ (Cash for Work) projesi Manisa´da meyvelerini verdi. Eğitim süresince iç savaşın olumsuz etkilerinin en aza indirilebilmesi için sosyal destek hizmeti sunulan Suriyeli sığınmacılar, kendi iş yerlerini açmak için gün sayıyor. 
Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğü, Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı, Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (GIZ) işbirliğinde, Suriyeli mülteciler ve Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ?İş Karşılığı Ücret´ Projesi (Cash for Work) kapsamında Manisa´da eğitim alan 170 kursiyer meslek sahibi oldu. Türkiye genelinde 7 pilot il arasında bulunan Manisa´da, proje kapsamında Makyaj Yapma Teknikleri Kursu açıldı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi (HEM)´nde açılan kurs, Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere Türk vatandaşları tarafından da yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 3 ay süren projede kursiyerler ayda 800 lira ücret kazanırken, diğer yandan meslek sahibi oldu. Sertifikalarını alan kursiyerler ile Manisa´daki kuaför salonlarındaki çırak açığının kapatması planlanırken, bazı kursiyerler ise iş yerlerini açmak için gün sayıyor. 
Katıldığı kurs sonrasında kendi iş yerini açacağını dile getiren 24 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Farah İbrahim, ?Türkiye´ye çok teşekkür ederim. Türkiye de iyi bir eğitim gördüm. Çok memnunum? diye konuştu. 
Eylül ayının 2´inci haftasında Suriyeliler ve geçim sıkıntısı yaşayan Türk vatandaşlar için kursların devam edeceğini belirten Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Tire, ?Makyaj Yapma Teknikleri Kurslarımızın ikincisi faslını tamamlamak üzereyiz. Burada kursiyer arkadaşlarımız kursları tamamlandıktan sonra sosyal destek uzmanlarımız ve tercüman arkadaşlarımız ile birlikte meslek sahibi olup olmadıklarını araştırıyoruz. Bu konuda da yardımcısı oluyoruz. Manisa Berberler ve Kuaförler Odası ile iş birliği halindeyiz. Tüm Suriyeli ve vatandaşlarımızı kurslara katılmaları yönünde çağrıda bulunuyorum? dedi. 
Şehzadeler HEM Güzellik ve Saç Bakım Öğretmeni Derya Kılıçatan, kursu tamamlayan kursiyerlerinin Manisa´daki güzellik salonu ve kuaför salonlarında rahatlıkla çalışabileceğini söyledi. Kılıçatan, kursiyerlerinin vatandaşlık ayrımı yapmadan iş sahibi olmasını istediklerini belirterek, ?Burada iş karşılığı ücret projesinde Suriyeli ya da başka vatandaşlıktan gelen vatandaşları meslek edinebilmeleri adına eğitim veriyoruz. Genellikle makyaj ve saç kesimi öğrenerek dışarı da bundan sonraki hayatlarında meslek halinde çalışabiliyorlar. Makyaj yaparken genelde kağıt üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bu sefer öğrenciler daha çok odaklanarak makyajlarını iyi bir şekilde öğreniyorlar. Profesyonel bir şekilde makyaj yapmayı öğreniyorlar. Sıfırdan bu kursa gelen Suriyeli öğrencilerimiz buradan çıktıktan sonra kuaförlerde rahatlıkla çalışabilirler. Sertifikalarını aldıktan sonra kuaförlerde çalışabilirler. Buradan çıkan öğrencim kendi ayakları üzerinde dursun iyi bir şekilde iş hayatına atılsın. Vatandaşlık ayrımı yapılmadan iyi bir şekilde çalışmalarını istiyorum? ifadelerini kullandı. 



Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, FERDİ ZEYREK’İN KIZLARI ELİF VE ZEYNEP’İ OKULA GÖTÜRDÜ

Hurda araçta çıkan yangında öldü

Bu seferki kadın katili başka bir kadın!

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 şehit!

Ankara’da Alaşehir’in gururu oldu

Saruhanlı'da vefat...

Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı 4 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 2.09.2018 21:10:09 723 0
Tarih: 02.09.2018 21:10 Güncelleme: 02.09.2018 21:10
Haberi Sesli Oku