Saruhanlı Üzüm Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nevzat Belek, İranlı bazı üzüm tüccarlarının İzmir Ticaret Borsası’na (İTB) gelerek üzüm satmak için teklifte bulunduklarını ileri sürdü.

Belek, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada İran’dan düşük fiyatlara Türkiye’ye getirilen üzümünün işlendikten sonra  “Türk Üzümü” ambalajıyla ihraç edildiği iddialarının tartışıldığı şu günlerde yeni bir skandalın daha ortaya çıktığını belirtti.

Tariş’in tüm uyarılarına rağmen İran’dan Türkiye’ye getirilen üzüme karşı gerekli önlem alınmadığını ifade eden Belek, bundan cesaret bulan İranlı üzüm tüccarlarının bir hafta önce İzmir Ticaret Borsası’na gelerek üzüm satmak için teklifte bulunma cüretini gösterdiklerini iddia etti.

İran üzümünün Türk üzüm ihracatına olumsuz etkilerinin her geçen gün artarak devam ettiğini dile getiren Belek, şöyle konuştu:

“Kasım 2013 sonu itibariyle ülkemizin çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı geçen yıla göre yüzde 33 oranında azaldı. Geçen yıl sezon başında 30 Kasım’a kadar 91 bin 145 ton ihracat yapıldığı halde bu yıl aynı dönemde ki ihracat miktarı 61 bin 447 tonda kaldı. Bu durum talep yetersizliği nedeniyle borsa fiyatları üzerinde baskı oluşturmaktadır.

İran üzümüne karşı gerekli önlem alınması için yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz. Türk üzümü ambalajıyla, İran üzümünün Avrupa ülkelerine ihraç edilmesi, yıllardır büyük çabalarla kazanılmış pazarımıza ve Türk üzümü imajına zarar verecektir.” 



İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 11.12.2013 10:58:09 918 0
Tarih: 11.12.2013 10:58 Güncelleme: 11.12.2013 10:58
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri