Tarih: 05.12.2017 07:59

İran´dan ABD´ye: İran´ın çabaları olmasaydı şimdi ABD sokaklarında terör saldırılarına tanık olurduk´

Facebook Twitter Linked-in

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump´ın Danışmanı Jared Kushner´in İran karşıtı iddialarına tepki gösterdi. Kasımi, "İran İslam Cumhuriyeti´nin başta Irak ve Suriye olmak üzere terör ve aşırıcılığa karşı gösterdiği çabalar ve fedakarlıklar olmasaydı şimdi Amerika sokaklarında aşırıcı gruplar tarafından terör eylemlerine tanık olurduk. Dolayısıyla uluslararası toplumun İran´ın bölgede terörist ve radikal akımlara karşı mücadele doğrultusundaki siyasetleri ve fedakarlıklarına minnettar olmalıdır´´ dedi.

"ABD tarafından ileri sürülen söz konusu suçlamalar İran´ın bölgedeki komşularıyla en iyi ilişkilere sahip olduğu dönemde yapılıyor"

Kasimi, "ABD Başkanı´nın başdanışmanı tarafından İran´a karşı İran´ın müdahaleci ve aşırıcı olduğu yönündeki suçlamaları, aslında ABD´li yetkililerin İran´ın terörizme karşı çabalarından ötürü oluşmuş olan yenilgi psikolojisinden kaynaklanıyor. ABD´li yetkililer bu tavırlarla İran İslam Cumhuriyeti´ne karşı yalan iddialarda bulunarak, bölgede İran´a karşı gergin bir atmosfer oluşturarak kendi varlığını kurtarmaya çalışıyor. ABD tarafından ileri sürülen söz konusu suçlamalar, İran´ın bölgedeki komşularıyla en iyi ilişkilere sahip olduğu dönemde yapılıyor" dedi.

ABD Başkanı Trump´ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner yaptığı bir açıklamada, "ABD Başkanı Trump, İran´ın müdahaleleri durdurulmadan barış müzakerelerinin ilerlemeyeceğine inanıyor. Ancak hükümetimiz bölge ülkelerini İran´a karşı ve bu ülkenin müdahalelerine karşı bir araya getirmekte büyük ilerleme kaydetmiştir" demişti.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —