Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

İmam Hatipli Öğrencilerden Kutlu Doğum Etkinliği

İmam Hatipli Öğrencilerden Kutlu Doğum Etkinliği

SARUHANLI - Saruhanlı İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Anadolu Lisesi ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası” kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.

SARUHANLI - Saruhanlı İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Anadolu Lisesi ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası” kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi. 

Programa, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, Saruhanlı Jandarma Karakol Komutanı Mehmet Tosun, Ak Parti ve CHP İlçe Başkanları ile davetliler katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Mütevelli Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Bayer tarafından Kuran-ı Kerim'den ayetler okundu.

Saruhanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Ilgın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğduğu hafta olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerin de bu yıl Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasının konu alındığını belirtti. 

Hz Muhammed'in insanlık hayatına ne kadar önem verdiğini anlamak için bir tek veda hutbesine bakmamız yeterlidir” diye konuşan Ilgın, şöyle dedi; Peygamberimiz orada insan haklarından bahsettiği gibi çeşitli insanların birbirlerine karşı yapmış olduğu yanlışlardan da bahsediyor. ‘Birbirinize malınız, kanınız, canınız, ırzınız haramdır' diyor. ‘Sakın ola ki birbirine saldırarak, birbirinizin malını yağmalayarak birbirinize zulmetmeyin, zulmetmeyin, zulmetmeyin' diye peygamberlerimiz bize öğüt veriyor.”

 

Program, konuşmanın ardından İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Veda Hutbesi ve İlahiler okundu, Semazen Gösterimi, Oratorya, sinevizyon gösteriminin ardından davetlilere gül dağıtıldı.

 

Ardından, Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle İlçede düzenlenen Siyer-i Nebi İsimli bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor