HABER MERKEZİ - İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri tarafından yapılan ilk yerli üretim olan elektrikli araba ‘YEREL T1’, Türkiye turunun 11’inci ayağında Eskişehir`e geldi.

Espark Alışveriş Merkezi önüne saat 17.00`de vatandaşlara tanıtımı yapılan aracın yaklaşık ağırlığının 500 kilogram olduğu öğrenildi. Ayrıca araç yapılan bir defa şarjla 500 kilometre yol kat edebiliyor. İlk yerli üretim elektrikli araç ‘YEREL T1’ önünde birçok vatandaş hatıra fotoğrafı çektirdi. Proje ile ilgili konuşan İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Çağıl Ceylan, yapılan elektrikli otomobilin bir buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

İstanbul Üniversitesi lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra akademisyenlerin de katıldığı bir çalışma sonucunda otomobilin yapıldığını belirten Ceylan, "Yüzde 100 elektrikle çalışan bir arabadır. Tek şarj ile 500 kilometre yol kat edebilen bir araçtır ve 500 kilometre yol kat ettiğinde elektriğin Türk Lirası olarak karşılığı 7 buçuk TL harcamaktadır" dedi.

Patent çalışmalarına Türkiye turundan sonra başlayacaklarını aktaran Ceylan, "İçten yanmalı araçlarla kıyaslandığında, artıları ve eksilerinden bahsedeyim; aracın şarj süresi 500 kilometre ilerledikten sonra tamamıyla yeniden şarj edebilmeniz için şarj istasyonlarında yani ev şebekesi dışındaki istasyonlarda şarj süresi 4 ile 4 buçuk saat sürmektedir ama ev şebekesinde şarj süresi 10-12 saat süre alacaktır. En fazla 500 kilometrede bir şarj etmeniz gerekiyor. Aracın yol tutuşu randımanı olarak, yokuş çıkarken ya da inerken veya zorlu yol şartlarında herhangi bir elektrikli araçlarımızda da sorun yaşamadığımızı gördük" diye konuştu.
Ceylan, yaptıkları otomobile yaklaşık 450 bin TL harcandığını, bu miktarın üniversite tarafından karşılandığını belirtti.



İL EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAŞ, SARUHANLI DEVRİYESİNDE

CHP’li vekillerden Manisa çıkarması

Göztepe’den Juan hamlesi

Ege Üniversitesinde kontenjanların yüzde 100’ü doldu

Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası

Karşıyaka Basketbol’dan kısa forvet takviyesi

Motosiklet sürücüsü çocuk hayatını kaybetti

Restoran sahibi müşteriyi vurdu: 1 ölü

İnşaatta korku dolu anlar: Konteynerin üstünde ceset bulundu

İzmir'de kazada hayatını kaybeden çift Manisa'da toprağa verildi

Uzmanı uyardı: 'Tatil dönüşü sendromuna' dikkat

Manisa'da korsan taşımacılığa denetim

Manisalı Fotoğrafçılar Menemen’den ödülle döndü

Kuyumcularda seçim heyecanı

Manisa'da Yörük kültürü şenlikle yaşatılıyor

Gençliğinde dokudu şimdi duvarlara çiziyor

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
29.09.2014 09:15:50 920 0

Tarih: 29.09.2014 09:15 Güncelleme: 29.09.2014 09:15
Haberi Sesli Oku
26.08.2025 12:22:00