SARUHANLI - Saruhanlı'da 29-30 Nisan tarihlerinde TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş) Sınavı yapılacaktır.

Saruhanlı İlçe Milli Eeğitim Müdürü Mehmet Işık, TEOG ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, İlçe genelinde 709 8. sınıf öğrencinin katılacağı sınavda tüm öğrencilere başarılar dileyerek, ailelere sınav günü çocuklarının yanında olmalarını, onları yalnız bırakmamalarını önerisinde bulundu.

Sınavla ilgili her türlü hazırlığın tam olup, gerekli tedbirler alındığını anımsatan Işık, Vatandaşlarımızdan da o günlerde sınav esnasında gürültüye meydan verilmemesini, çocuklarımızın rahat ve sakin bir ortamda sınavlarını başarı ile tamamlamalarını istiyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Işık şöyle dedi; TEOG sınavları için heyecan dorukta! Ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak olan ikinci dönem ortak sınavları 29 -30 Nisan tarihlerinde yapılacağı MEB tarafından ilan edilmişti. Yarın ilk oturumu yapılacak olan sınavla ilgili öğrenciler sınav saat kaçta süresi konuları? 1 Mayıs`a denk gelen sınav için sonrasında kaç gün tatil olacak? gibi sorular başta olmak üzere baz sorularına cevap eriyor. Sınav öncesi nelere dikkat edilmeli? Başarıyı arttırmak için şampiyonların ve uzmanların bu konuda görüşleri nelerdir? Sınav sonuçları ne zaman ilan edilecek? Hangi derslerden kaçar soru sorulacak? Kitapçıklarda soru dağılımı nasıl olacak? Sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları ne zaman gerçekleştirilecek? İşte MEB`in düzenleyeceği 29 Nisan 30 Nisan 2015 TEOG sınavı ile ilgili tüm merak edilenler Bakanlık sitemizde.

29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günü geçekleşecek sınavlar ile birlikte 1 Mayıs kutlamalarının da hafta sonuna denk gelmesi ile 3 Mayıs Pazartesi günüde tatile eklenecek. Böylelikle 8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavı nedeni ile 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri için okullar 5 gün boyunca tatil olacak. 

29 Nisan Çarşamba günü ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak. Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

İkinci dönem ortak sınavları, tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapılacak. Her bir dersin sınavı, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Ankara saati ile 09.00, 10.10 ve 11.20`de aynı anda başlayacak.

Birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40`ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30`ar dakika olacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55`er dakika, dinlenme süresi ise 15`er dakika verilecek.

Ortak sınavlarda A, B, C ve D Kitapçığı olmak üzere 4 kitapçık verilecek. Her bir ders sınavı için salonlara 20`şer öğrenci yerleştirecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturtulması sağlanacak.

TEOG deneme testlerine Milli Eğitim Bakanlığının (odsgm.meb.gov.tr/test/) adresinden ücretsiz olarak ulaşılabiliyor. Bu anlamda tüm öğrencilerimize başarılar dileriz”.

   

 



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.04.2015 16:18:08 905 0

Tarih: 28.04.2015 16:18

Haberi Sesli Oku