SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından insan sağlığı ve ülke ekonomisine zarar vermemesi amacıyla ?Bağlarda İlaç Kalıntısı? Bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İnsanların daha sağlıklı ve ilaç kalıntısı olamayan tarım ürünleri tüketmesini sağlamak, aynı zamanda ihracatta sağlıklı ve kalıntısız tarım ürünleri ihraç etmek ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak amacıyla bitki koruma ürünleri ilaç bayilerine ve çiftçilere yönelik gerçekleştirilen toplantıda, insan sağlığı ve ülke ekonomisi göz önünde bulunduruldu. 

Saruhanlı Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde görevli Ziraat Mühendisleri Suat Sav, Süleyman Oğuz Üresin, Zirai İlaç bayileri ve çiftçiler katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur toplantı sonunda Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ?Toplantıda yaklaşan 2016 yılı üretim sezonu için alınması gerekli önlemler ve yapılacak hizmetler masaya yatırıldı.

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmeliğin esasları, uygulamalarla ilgili olarak yaşanan, sektörün sorunları ve Manisa´da üretilen çekirdeksiz kuru üzümün yaklaşık yüzde 85´inin yurt dışına ihraç edildiği ve bununda yaklaşık yüzde 90´nın Avrupa Birliğine ihraç edildiği, çekirdeksiz kuru üzümde Chlorpyrifos-Ethyl etken maddesinin kalıntı limitinin AB tarafından 0,50 ppm´den, 0,01 ppm´e düşürülmesi konuları değerlendirildi.? Dedi.

 

Son dönemde gündemde olan ve yakından takip edilen Chlorpyrifos-Ethyl etken maddesinin kalıntı limitinin AB tarafından 0,50 ppm´den, 0,01 ppm´e düşürülmesi konusu var olup 10 ağustos 2016 tarihi itibariyle de uygulamasına geçileceğini dile getiren Okur, şunları kaydetti;

?Kalıntı limiti için açıklanan bu miktar, bu ilacı hiç kullanılmaması anlamına geldiği bu yüzden bu ilaçtaki etken madde üzerinde hassasiyetle durulması gerektiği aktarıldı. Toplantımızda özellikle son günlere ihracatımızı da sekteye uğratan ve ülke ekonomisi ile insan sağlığına büyük zarar veren zirai ilaç kalıntısına dikkat çekildi.?

 

Toplantı sonunda İlaç Kalıntısı hakkında üreticileri bilgilendirici broşür ve afiş dağıtıldı.

 

 



Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.03.2016 14:12:25 848 0
Tarih: 23.03.2016 14:12 Güncelleme: 23.03.2016 14:12
Haberi Sesli Oku