SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Müftüsü Muhammed Koçak, Hac kayıt başvurularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müftü Koçak, daha önceki yıllarda Hac kaydını yapan ve kaydını yenilettiği halde 2017 yılı için kaydını yenilememiş vatandaşlara çağrıda bulunarak kayıt yenileme işlemlerinin 31 Ocak Salı günü (Yarın) mesai bitiminde sona ereceğini belirtti.

Müftü Koçak kaydını yenilemeyen vatandaşların kaydının silineceğini söyledi.

Önceki yıllarda kayıt olmuş ve geçtiğimiz dönem kaydını yenilettiği halde 2017 yılı için kaydını yeniletmeyen vatandaşların kaydının silineceğini kaydeden Müftü Koçak, ?Dolaysıyla yeniden bir işlem başlatmak lazım. Yeniden ön kayıt yaptırmak lazım. Bu konuda ilgili vatandaşlarımızı uyarmış olalım? dedi.

2016 yılında Türkiye genelinde 1 milyon 761 bin hacı adayının bulunduğunun altını çizen Koçak, ?2017 yılı Türkiye geneli yeni kayıt 335 bindir. Dolayısıyla 2017 yılı Hac kontenjanı da 80 bin civarında olacak. Geçen yıla göre belki yüzde 20-25 civarında bir fazlalık söz konusu olacak? diye konuştu.

Koçak,  ?Bu vatandaşlarımıza telefonla ulaşma, mesaj göndermeyle gerekli hatırlatmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın 31 Ocak Salı günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yenilemelerini istiyoruz.? Şeklinde hatırlatmada bulundu.



Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.01.2017 09:07:13 559 0
Tarih: 30.01.2017 09:07 Güncelleme: 30.01.2017 09:07
Haberi Sesli Oku