MANİSA - İl ve İlçe Müdürlüklerimiz önderliğinde üreticilerimizle birlikte sahada çalışmaya ve projeler üretmeye devam ediyoruz.

Manisa'nın Selendi İlçesinde "Menengiçten Antep Fıstığına Giden Yol Projesi" kapsamında Menengiç ağaçlarının Antep Fıstığı ile aşılanması sürüyor. Bölge ekolojisine uyum sağlamış ve doğal olarak bölgede yetişmekte olan Menengiç ağaçlarının katma değeri yüksek çeşitlerden biri olan Antep Fıstığı ile aşılanması, bu yabani ağaçların ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması çalışmaları hızla devam ediyor.

Aşılama çalışmalarına eşlik etmek ve çalışmaları yerinde incelemek üzere Selendi İlçesine giden İl Müdürü Öztürk; "Selendi İlçemizde Çanşa ve Çortak Mahallelerinde Antep Fıstığı üretimi yapan üreticilerimizin bahçelerinden 7.200 adet kalemin alınmasıyla aşılama çalışmaları başlamıştır. Temin edilen bu kalemlerden 40.000 adet aşı gözünün 30.000 adedi Selendi İlçemizdeki Yağcı, Çortak, Avlaşa, Akçakertil, Kayranlar ve Şehirlioğlu Mahallelerinde bulunan 1400 dekarlık alanın aşılanmasında, 10.000 adedi ise önümüzdeki günlerde Salihli İlçemizdeki Kurttutan Mahallesinde bulunan 400 dekar alanın aşılamasında kullanılacaktır.

İlçelerimizde mevcut durumdaki tarıma uygun olmayan marjinal arazilerde, ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayan ve doğal olarak kendiliğinden yetişmekte olan Menengiç ağaçlarının Antep Fıstığı ile aşılanmasıyla katma değeri yüksek türlerde üretim yapılacak Antep Fıstığı üretilen bu ağaçlardan yüksek gelir elde edilerek ülke ekonomisine önemli katkılar sağlanacaktır. Aşılama işlemi sayesinde bölge insanına da iş imkânı sunulmuş olacaktır. Menengiç, su ihtiyacının az olması nedeniyle kısıtlı su kullanımı yöntemlerini teşvik edecek bu uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlayacaktır.

Aşılamadan sonraki 5 yıl içerisinde verime yatacak Antep Fıstığı ağaçlarından ağaç başına yaklaşık 4 kg verim ve yaklaşık 480 TL gelir elde edilmesi beklenmektedir" dedi.

30.06.2022 tarihinde gerçekleştirilen aşılama çalışmalarına; İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Selendi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, konu sorumlusu teknik personeller ile proje faydalanıcıları katıldı.



Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 2.07.2022 16:27:00 823 0

Tarih: 02.07.2022 16:27

Haberi Sesli Oku