Manisa Belediyesi ilçe, belde ve köylere altı ayda 35 milyon liralık yatırım yaptı.
Manisa Belediyesi ilçe, belde ve köylere altı ayda 35 milyon liralık yatırım yaptı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, merkeze bağlı Karaağaçlı beldesini ziyaretinde, Büyükşehir Kanunu`nun onaylanmasıyla birlikte haziran ayından bu yana mevcut belediye bütçesiyle ilçe ve köylere hizmet götürmeye başladıklarını bildirdi.
Ergün, yatırımların önümüzdeki dönemde katlanarak devam edeceğini söyledi.
Görevde 4,5 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Geldiğimizde 65 milyon TL geliri olan belediyenin, 96 milyon TL borcu vardı. Ilk 15 ayımız, bu borcu kapatmakla geçti. Göreve geldiğimizde belediyenin, borçlar nedeniyle elektriği kesildi. Vergi dairesi ve SGK borçları nedeniyle icralar kapımıza dayandı. Türkiye’de bu süreci yaşayan tek belediye Manisa Belediyesi’dir.” dedi. Ergün, belediyenin 65 Milyon TL’den aldıkları gelirini, bütün borçları da sıfırlayıp 200 milyon TL’ye çıkardıklarını kaydetti.
Doğulu batılı ve parti ayrımı yapmadan her bölgeye eşit hizmet götürdüklerini söyleyen Ergün, “Asfaltta rekorlar kırdık. Manisa’yı gecesiyle gündüzüyle yaşayan bir şehir haline getirdik. Ildeki 96 camiden, Karaağaçlı da dahil olmak üzere 80 tanesinin aydınlatmalarını yaptık. Manisa’yı, Izmir’in gölgesinden kurtardık.” diye konuştu. Geride kalan zamanda 100’ün üzerinde projeyle birlikte Manisa’ya tarihinin en büyük yatırımlarını kazandırdıklarını dile getiren Cengiz Ergün, “Bunların içinde Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, yeni oto terminal binası, 170 dönümlük Kent Park, Atatürk Gençlik Merkezi gibi projeler yer alıyor. Yine 81 ilin sorunu olan otopark sorununa da el attık. Emekliler Parkı ile birlikte subay lojmanlarının olduğu bölgelere, toplam bin araçlık iki adet otopark yapıyoruz.” dedi.
Manisa’nın artık büyükşehir statüsüne kavuştuğunun altını çizen Başkan Ergün, “Şehrimize hayırlısı olsun. Bugün 200 milyon TL’ye çıkardığımız bütçe, büyükşehirde 800 milyon ile 1 milyar TL arasında olacak. Bu bütçeyle birlikte daha büyük projeler, il bütününe yayılacak. Özellikle çevresel faktörlere ağırlık verilecek. Altyapısı olmayan köylerin altyapıları yapılacak. Bugün Manisa’da 80 bin kapasiteli atık su arıtma tesisi, kentin ihtiyacına karşılık vermiyor. Bununla ilgili çalışmaları başlattık.
Yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen çöp tesisi konusunda adımları biz attık. Haziran ayından itibaren kendi imkânlarımız dahilinde Şehzadeler ve Yunus Emre ilçelerimize bağlı belde ve köylerimize hizmet götürdüğümüzü söyledik. Bugün 96 köyün 80 tanesinin çöp toplama işini biz yapıyoruz. Bütün belde ve köylerimize çöp konteynerleri dağıtıldı. Karaağaçlı’ya da katkımız olsun diye gönderdik ancak ne hikmetse fabrikalara ve benzin istasyonlarına atıldı.” diye konuştu.
Manisa’nın, Büyükşehir Kanunu`yla 780 köyü bünyesine aldığını ve bir anda bütün köylere hizmet götürmenin mümkün olmadığını söyleyen Ergün, “Ancak biz imkânlarımız dahilinde belde ve köylerimize oturma bankları, çöp konteynerleri, minibüs durakları ve asfaltlama gibi hizmetlerde bulunduk. Haziran ayından bu yana yaptığımız bu hizmetlerin bedeli 35 milyon TL’yi geçti. Son dönemde köy yollarında 150 kilometrelik asfaltlama yaptık.” dedi.