İklim krizinin yıkıcı etkileriyle mücadele yöntemleri gençlere anlatıldı
Denizli’de düzenlenen Liseler Arası İklim Değişikliği Gençlik Çalıştayında iklim krizinin yıkıcı etkileriyle mücadele etme ve sürdürülebilir yaşam tarzı gençlere anlatıldı.
Denizli’de Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesince yürütülen Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programı (UN Global Schools Program) çerçevesinde Liseler Arası İklim Değişikliği Gençlik Çalıştayı gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yasin Temel, okul müdürleri ile 13 okuldan 47 öğrenci katıldı.

Liseler Arası İklim Değişikliği Gençlik Çalıştayı; iklim krizinin yıkıcı etkileriyle mücadele etme ve sürdürülebilir yaşam inşa edilebilmelerinde gençlerin farkındalığının sağlanması ve eyleme geçmeleri konusunda bildilendirilmesi ve güçlendirilmesi hedefiyle gerçekleştirildi. İki oturum olarak gün boyu gerçekleştirilecek çalıştayda iklim ve çocuk hakları, iklim eğitiminin önemi, beşeri kaynaklı küresel iklim değişikliği ve gençliğin bu durumu önlemedeki rolü, küresel ısınma, kuraklık, küresel gıda krizi, biyoçeşitlilik kaybı, Türkiye’de alternatif enerji kaynakları geliştirilmesi, sorumlu tüketim, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm konularında görüş alışverişin bulunuldu.

Çalıştayda İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Direktörü ve aynı zamanda Doğa ve İklim Bilimcisi Prof. Dr. Levent Kurnaz ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Koordinatörü Bahar Özay çevrimiçi bağlanarak konferans verdi.

Çalıştaya katkı sağlayan paydaşlara teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Gençlerimizin ortak yaşama alanı olan dünyada hepimizi ilgilendiren konularda bu duyarlılığını görmek bize keyif ve gurur veriyor. Birleşmiş Milletler Küresel Okullar Programında dünyada 330 okul içerisinde ilimizden bir okulumuzun da yer alması ayrı bir önem taşıyor. Dünya var olduğu günden bugüne bir denge üzerine kurulu. Bu denge canlı ve cansız varlıkların birbirini tolere edebildiği bir ekosisteme sahiptir. Bu denge insan eliyle ve beşeri kaynaklarla bozuluyor. İnsanın hırsları, talepleri daha fazla üretme ve kazanma güdüsü ile hareket edildiğinde kaynakları verimli kullanma yerine bir tarafın aleyhine bir tarafında lehine kullanılma başlıyor. Tüm bunlar da dengeyi bozar hale geliyor. Dünyadaki tüm ülkeler kaynakların doğru ve doğaya zarar verilmeden kullanılması adına stratejiler ve politikalar geliştiriyor. 2015 yılında Paris’te imza altına alınan Paris İklim Anlaşmasında ülkemiz de yer alıyor. Tüm bu tedbirlerde işin özü kendimizden başlıyor. Tasarruf ve israf etmemekle dünyaya, hayata ve insanlara katkıda bulunuruz. Bugün burada olan siz değerli öğrencilerimizin farkındalığından dolayı bizler ve dolayısıyla ülkemiz çok şanslı. İklim değişikliğinden etkilenen en büyük faktörlerin arasında azalan su kaynakları var. Ülkemiz su açısından çok zengin bir ülke konumunda değildir. Suyumuzu verimli bir şekilde kullanmalıyız ki can damarımız kurumasın. Geri dönüşümün değeri her geçen gün daha da artıyor. Dünyada kısıtlı olan kaynakların tüketilmemesi adına geri dönüşüm hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalıdır. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.05.2023 13:04:00 1191 0

Tarih: 26.05.2023 13:04 Güncelleme: 26.05.2023 13:04
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00