SARUHANLI - Uluslararası İklim Eylem Günü dolayısıyla Mavişehir sahilinde düzenlenen “clean-up” çöp toplama etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla; Hollanda Büyükelçiliği, Olten Sanat Vakfı, İzmir Mavişehir Rotary Kulübü, Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası ve Özel Çakabey Okulları ortaklığında hayata geçirilen etkinlikte; iklim değişikliği, küresel ısınma ve çevre kirliliği ile mücadelenin önemine dikkat çekildi.

ÇEVRE İÇİN EL ELE VERDİLER

Avrupa Birliği tarafından desteklenen organizasyona, 15 - 19 yaş aralığındaki 70 Hollandalı ve 70 Türk öğrenci ile birlikte; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı ve AB Temsilcisi Helene Rekkers ile Kültür Müşaviri Eray Ergeç, Olten Sanat Vakfı Kurucusu Fatma Olten, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Fatih Akçiçek, Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Güven Öztürk ile Kulüp Üyesi Mert Rüstem, Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası ve Özel Çakabey Okulları temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar, CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“İNSANLIĞIN ORTAK SORUNU”

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu ifade eden Başkan Tugay “Tüm katılımcılara, etkinliğimize gelip bu gurur verici tabloya ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz gelecekte plastiksiz deniz, temiz hava, içecek temiz su bulabilecek mi bunun endişesini taşıyoruz. İnsanlar birer çöp üretme makinesi gibi çalışıyor. Bu çöplerin nereye gittiğini düşünmeden sürekli üretmeye devam ediyoruz. Sadece yere çöp atıp çevreyi kirletmekten bahsetmiyorum. Dünyayı yok etmekten bahsediyorum. Bu tüm insanlığın ve dünyanın ortak sorunudur. Biz çabalarımızı kararlılıkla sürdürürken, herkesi bu gelecek mücadelesine katılmaya çağırıyoruz” dedi.

“PLASTİKTEN ARINMIŞ BİR HAYAT”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Fatih Akçiçek “Bugün çevresel sürdürülebilirlik başlığı altındaki hiçbir sorun mahalli olmakla sınırlı kalmıyor. Örneğin Afrika’da yaşanan bir hastalık çok kısa zamanda Hollanda’yı da Türkiye’yi de etkileyebiliyor. İşte bu gibi nedenlerle bütün Rotaryenler harekete geçme ihtiyacı duymuştur. Tabiata verdiğimiz zararları hatırlatmak ve dikkat çekmek için çevreyi, şehirleri, kıyıları, deniz altını temizliyor, plastikten arınmış bir hayat için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde Hollanda’dan gelen konuklarımızın da yer almış olması çok önemli. Tabiat ana için bugün olduğu gibi daima güçlerimizi birleştirmeliyiz” dedi.

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı ve AB Temsilcisi Helene Rekkers de “Avrupa Birliği ve Hollanda Büyükelçiliği olarak, bu etkinliği düzenlememize sağladıkları katkılar için Karşıyaka Belediyesi’ne ve tüm destekçilere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 25.10.2019 05:24:00 1239 0

Tarih: 25.10.2019 05:24
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00