EĞİTİM - İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü bu yıl 109 mezun verdi. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi´nden iş hayatına uğurlanan gençlerin mezuniyet törenine ilgi yoğundu.

?Hemşirelik Her Zamankinden Önemli?

Hemşire gençlerin heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan ; ?Üniversitemizden aldığınız bilgiler ışığında düşünce ufkunuzu geliştirip, özveri ile hareket ederek, idealist, fedakâr, her an yardıma hazır, yüreği insan sevgisiyle dolu birer nefer olarak, sağlık sisteminde örnek bireyler olacağınıza inancım sonsuz. Sağlık sektörünün ?hemşire? ihtiyacı, her geçen gün artıyor. Ayrıca hemşerilikte uzmanlaşmak her zaman olduğundan daha önemli hale geldi. Bu nedenle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi de farklı sahalarda uzmanlaşmış hemşireler yetiştirmek için yoğun bir gayret gösteriyor.? dedi.

?Bilimin Işığında Koşun?

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Dündar da gençlere seslendi; ?Yeni kurulan bir üniversitede öğrenim görmenin zorluklarını yaşadınız belki ama çok iyi bir eğitim aldınız. Üniversitemizi çalışma hayatında hakkıyla temsil edeceğinize inanıyorum. Kâtip Çelebili olmak; tüm olumsuz şartlara rağmen çalışıp, bilimin ışığında koşabilmek demektir. Hemşirelik mesleği sağlık sisteminin temel taşıdır. Hasta haklarına saygı, dürüstlük, mükemmeliyetçilik rehberiniz olsun.? dedi.

"Mezun öğrenci sayısı ikiye katlanacak"

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem ise gençlerin eğitim hayatları boyunca hangi başarılara imza attıklarını sıralayarak, lisansüstü eğitimi ihmal etmemelerini istedi. Mezun öğrenci sayısının önümüzde ki yıl ikiye katlanacağının altını çizen Doç.Dr.Tokem, hedeflerinden bahsetti. Bundan sonraki yaşamlarında gençlere başarılar dileyen Tokem, Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphem yok, ne yaparsanız yapın, en iyisini, en mükemmelini yapın? dedi.

?Kız Çocukları Okutulsun?

Bölüm birincisi Gülcan Tarhan ise sosyal bir mesaj verdi. ?Kendi imkanlarına sahip olamayan kız çocuklarının da okutulmasını ve bu konularda duyarlı olunmasını isteyen Tarhan; Sorumluluğumuzun büyük olduğunuz bilincindeyiz, yeniliklere imza atarak değişimin öncüsü olacağız.? dedi.

Hemşire olmanın gururuyla kep atılan törende, dereceye giren öğrenciler plaketlerini protokol üyelerinin elinden ald



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 18.06.2016 11:24:45 1041 0
Tarih: 18.06.2016 11:24 Güncelleme: 18.06.2016 11:24
Haberi Sesli Oku