Anahtar Kelimeler: Ihlamur yakıyor

EKONOMİ - Kış aylarında en fazla tüketilen şifalı bitkilerden olan ıhlamur, piyasa fiyatıyla rekora koşuyor. Aydın´da ıhlamurun kilosu 180 liraya kadar yükseldi. Özellikle kışın daha çok vuku bulan grip ve boğaz ağrılarına iyi gelen ıhlamuru vatandaşlar gramla satın alabiliyor.

Soğuk kış günlerinde bir bardak ıhlamur içecek olan vatandaşlar, evlerine ıhlamuru kilogram yerine gramla almayı tercih ediyor. Aydın´da 35 yıllık esnaf olan Remzi Acar, "Bu sene tüm bitkiler aşırı zamlandı. Ihlamurun en yakın zamanda tüccarlara geliş fiyatı yaklaşık 100 lira idi. Şimdi bu fiyat 130 lira oldu. Eğer ben ıhlamuru 180 liradan aşağı fiyatla satarsam zarar ederim. Bizim nakliye masraflarımız oluyor bir de ıhlamurun tozlanma sorunu var. Mesela 10 kiloda 3 kilo tozlanma dolayısıyla boşa gidiyor, bu da fiyatlara yansıyor.

Geçen sene ıhlamur yetiştirilen alanlarda havaların yağışlı olmasından dolayı mahsul olmadı. Çiftçiler toplamadı ve ıhlamurlar ağaçta kaldı. Ihlamur fiyatı tavan yapınca vatandaş ada çayı gibi başka çayları tercih etmeye başladı. Bu sebeple ıhlamur tezgahta kalıyor. Aydın´a ıhlamur genelde Kütahya ve Bursa´dan getiriliyor. Aydın´da ıhlamur ağaçları olan yerler var ancak kıymetini bilen yok. İncirliova yöresinde ıhlamur ağaçları var. Aydın´da ticareti yapılacak kadar ıhlamur üretilebilir ancak ağaçlar özel budama, bakım yapılmazsa bu mümkün değil. Vatandaş ıhlamur toplama konusunda bilgi sahibi değil, mesela çiçek olmadan topluyorlar, ıhlamur çiçek olmadan değerli olmaz" diye konuştu.



Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.10.2015 10:42:21 645 0
Tarih: 23.10.2015 10:42 Güncelleme: 23.10.2015 10:42
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri