İdrar kaçırmada PAÜ Tıp Fakültesi’nden dünyada ilk
Bir çok yeni çalışmaya imza atan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, idrar kaçırma hastalığında da kullanılabilecek yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi.
Yaptığı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren ve sağlıkta önde gelen hastanelerden olan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, idrar kaçırma hastalığında yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) AD: Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız tarafından geliştirilen bu yöntemde, idrar kaçıran kadın hastalara ayak tabanından elektrik verilerek sinir uyarımı etkisi gösteriyor.
Dünyada ilk kez uygulanan bu tedavi hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yıldız, medial plantar sinir uyarımı yönteminin ayrıntıları tanımlanarak; yetişememe tipinde idrar kaçırması olan kadınlarda etkinliği gösterildiğini ve bu inovatif çalışmanın sonuçları 2023 Temmuz ayında önemli bir uluslararası dergide (Investigative and Clinical Urology) yayımlandını belirtti. Yöntemin, 30’ar dakikalık seanslar şeklinde haftada 2 gün toplam 12 seans uygulandığında etkinlik sağladığını dile getiren Yıldız, idrar kaçırma tedavisinde kullanılmakta olan diğer yöntemlere alternatif olabilecek bir yöntem geliştirmiş olmaktan çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Ayrıca Yıldız, yöntemin henüz yeni tanımlanmış olması nedeniyle farklı idrar kaçırma tiplerinde ya da başka benzer durumların tedavisinde de kullanılmaya aday olabileceğini dile getirdi.



Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Önder çiftçiler DERİM projesi ile bilgilerini aktarıyor

Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 21.07.2023 14:46:00 1310 0
Tarih: 21.07.2023 14:46 Güncelleme: 21.07.2023 14:46
Haberi Sesli Oku