HABER MERKEZİ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Kasım ayının ikinci haftasında İstanbullu müzikseverlere klasik müzik ziyafeti sunacak.

Dünya çapında sanatçıların yetişmesi için 2010 senesinde hayata geçirilen “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi kapsamında yetiştirilen sanatçılar, 15 Kasım Cumartesi günü 20.00’de CRR’de konser verecek. Programda dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini seslendirecek olan genç sanatçılar; Doğa Altınok, Yunus Tuncalı, Cem Esen, Can Çakmur, Veriko Cumburidze ve Dorukhan Doruk sanatseverlere keyifli bir akşam yaşatacak. Türkiye’deki konserlerinin yanı sıra Avrupa’nın da önde gelen salonlarında konserler veren genç müzisyenler, performansları ile kendilerinden söz ettirirken uluslararası yarışmalarda da derece alarak başarılarını kanıtlamaya devam ediyor.

CENCİC, ADOLF HASSE’NİN ESERLERİ İLE TÜRKİYE’DE İLK KEZ CRR’DE

Avrupa’nın önde gelen kontrtenorlarından Max Emanuel Cencic, “Barok Aryalar Konseri” projesi kapsamında Türkiye ilk defa konser vermek üzere İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk oluyor. Hırvat opera sanatçısı Cencic, 12 Kasım Çarşamba günü 20.00’de İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. Tek bir besteci üzerine kurulu bu programda Cencic, yaşadığı dönemde “müziğin babası” olarak değerlendirilen ve opera için yaptığı bestelerle müzik tarihinde saygın bir yeri olan Alman besteci Johann Adolf Hasse’nin incelik, zarafet, ustalık dolu dramatik ve virtüoz aryalarını Türkiye’de ilk defa seslendirecek. Müzikseverlerin tadına doyulmaz bir gece yaşayacağı konserde sanatçıya, Georg Petrou şefliğindeki barok müziğinde gittikçe ünlenen topluluklarından biri olan ‘Armonea Atenea’ eşlik edecek.

Yaptığı kayıtlarla adından sıkça söz ettiren Max Emanuel Cencic, Avrupa’nın en prestijli ödüllerini de almaya hak kazandı. William Christie, Riccardo Muti, Rene Jacobs ve Emmanuelle Haim gibi dünyaca ünlü şeflerle çalışan sanatçı sesi ve performansı ile dinleyicileri kendine hayran bırakıyor.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 6.11.2014 08:42:29 883 0

Tarih: 06.11.2014 08:42 Güncelleme: 06.11.2014 08:42
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00