HABER MERKEZİ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Kasım ayının ikinci haftasında İstanbullu müzikseverlere klasik müzik ziyafeti sunacak.

Dünya çapında sanatçıların yetişmesi için 2010 senesinde hayata geçirilen “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi kapsamında yetiştirilen sanatçılar, 15 Kasım Cumartesi günü 20.00’de CRR’de konser verecek. Programda dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini seslendirecek olan genç sanatçılar; Doğa Altınok, Yunus Tuncalı, Cem Esen, Can Çakmur, Veriko Cumburidze ve Dorukhan Doruk sanatseverlere keyifli bir akşam yaşatacak. Türkiye’deki konserlerinin yanı sıra Avrupa’nın da önde gelen salonlarında konserler veren genç müzisyenler, performansları ile kendilerinden söz ettirirken uluslararası yarışmalarda da derece alarak başarılarını kanıtlamaya devam ediyor.

CENCİC, ADOLF HASSE’NİN ESERLERİ İLE TÜRKİYE’DE İLK KEZ CRR’DE

Avrupa’nın önde gelen kontrtenorlarından Max Emanuel Cencic, “Barok Aryalar Konseri” projesi kapsamında Türkiye ilk defa konser vermek üzere İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk oluyor. Hırvat opera sanatçısı Cencic, 12 Kasım Çarşamba günü 20.00’de İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. Tek bir besteci üzerine kurulu bu programda Cencic, yaşadığı dönemde “müziğin babası” olarak değerlendirilen ve opera için yaptığı bestelerle müzik tarihinde saygın bir yeri olan Alman besteci Johann Adolf Hasse’nin incelik, zarafet, ustalık dolu dramatik ve virtüoz aryalarını Türkiye’de ilk defa seslendirecek. Müzikseverlerin tadına doyulmaz bir gece yaşayacağı konserde sanatçıya, Georg Petrou şefliğindeki barok müziğinde gittikçe ünlenen topluluklarından biri olan ‘Armonea Atenea’ eşlik edecek.

Yaptığı kayıtlarla adından sıkça söz ettiren Max Emanuel Cencic, Avrupa’nın en prestijli ödüllerini de almaya hak kazandı. William Christie, Riccardo Muti, Rene Jacobs ve Emmanuelle Haim gibi dünyaca ünlü şeflerle çalışan sanatçı sesi ve performansı ile dinleyicileri kendine hayran bırakıyor.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 6.11.2014 08:42:29 0
Tarih: 06.11.2014 08:42 Güncelleme: 06.11.2014 08:42
Haberi Sesli Oku