Anahtar Kelimeler: Hülya’ hayalleri gerçek

SARUHANLI - T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde ve İZFAŞ’ın organizasyonunda bu yıl 15. Kez düzenlen IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, genç bir kızın hayalinin peşinden koşmasını da sağladı.

Fuar kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasına Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Işıkpınar Köyü’nden katılım gösteren ve hiçbir moda ve tasarım eğitimi olmayan Hülya Koç, yarışmada ilk 15 içinde yer almasa bile bu cesaretinin ödülü olarak İzmir’e davet edildi.

Bu davet ile ailesinin Hülya’ya bakışı değişirken, hayallerinin peşinden koşan Hülya Koç, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümü’nü kazanarak eğitimine başladı.

Daha önce hiçbir eğitim almadığını, doğru düzgün resim dersi bile görmediklerini ifade eden Hülya Koç, “Bu yarışma hayatımı değiştirdi, aileme hep tasarımcı olacağımı söylediğimde inanmıyorlardı, doktor, hemşire olmamı istiyorlardı. Ancak bu yarışmaya katılmam ve bu organizasyonun beni İzmir’e daveti ailemin bana bakışını değiştirdi ve bu alanda eğitim almam için nihayet arkamda durdular. Bu sebeple çok mutluyum, hayallerimin peşinden daha güçlü koşacağım” dedi.

9 çocuklu Vanlı bir ailenin kızı

5 abisi ve 3 ablası arasında okuyan tek kişi olduğunu anlatan genç tasarımcı Hülya Koç, “İnternetin bile zor çektiği bir köyde büyüyen, büyürken kendi kendine resimler çizen, çocukça tasarımlar yapan bir küçük kızdım. Her zaman çevreme tasarımcı olacağımı söyledim ama kimse inanmadı bana. Ancak yılmadım ve bu yarışma sayesinde nihayet önümde bir yol açıldı. Benim buraya davet edilmemde katkı sunan İZFAŞ’a ve EGSD’ye, ayrıca benimle iletişime geçen İF Wedding Tasarım Yarışması Jüri Başkanı, EGSD Yönetim Kurulu Üyesi Övge Yıldızhan Subaşı’na teşekkür ediyorum, her şey onun sayesinde oldu” dedi.

 “En büyük ödül benim oldu”

Gelinliğin özellikle doğu coğrafyasında genç kızların hayallerini süslediğini vurgulayan Koç, “Ben de bir gelinlik tasarlayarak bu yarışmaya katılmak istedim. Gordion isminden esinlendim, anlamı kördüğüm, ayrıca güzelliği ile ünlü Cleopatra ile tasarımımı zenginleştirdim” dedi.

“Yarışmada belki finale kalamadım ama sanıyorum tüm yarışmacılar içinde en büyük ödülü ben aldım” diyen Koç,“Hem buraya davet edildim, hem de ailemin bana bakışı değişti, hayallerimin çocukça bir hayal olmasının ötesinde bir gerçekliği olduğunu anladılar. Bunun sonucunda da istediğim bölümü okumama izin verdiler, beni desteklediler. Kısacası bu yarışma ve davet ile tüm yaşamım değişti diyebilirim. Beni burada ağırlayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Genç kızlar yılmayın, hayallerinize sarılın”

Bu hayalinin gerçekleşmesinden, tasarım üzerine akademik bir eğitim almaya başlamış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Koç, “İlerde kendi markamı yaratmak ve önemli bir tasarımcı olmak istiyorum” dedi. Bulunduğu yerde küçük kız çocuklarına da örnek olduğu söyleyen Koç, genç kızlara da şöyle seslendi:

“Genç kızlara tavsiyem okuyun ve okurken hayallerinize sarılın, asla vazgeçmeyin. Aileler bazen sizdeki cevheri görmekte zorlanıyor, onlara içinizde yanan bu cevheri göstermenin yollarını bulun. Gelinlik Tasarım Yarışması ben de bu işe yaradı, bu sayede ailem benim hayallerimi görebildi ve desteklemeye karar verdi. Siz de hayallerinizin peşinden koşun, düşerseniz, engellerle karşılaşırsanız, ayağa kalkın ve daha güçlü bir şekilde o engellerin üzerine yürüyün. Emin olun başaracaksınız”

Genç yetenekler kendilerini ifade ediyor

Gelinlik Tasarım Yarışmasının çok farklı kazanımları olduğunu belirten Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul, “Genç yetenekler Türkiye’nin dört bir yanında var, yarışmalar sayesinde bu yetenekler kendilerini ifade etme fırsatı buluyorlar” dedi. Yarışmalara başvurmakta gençlerin çekinmemeleri gerektiğini ifade eden Ertuğrul, ailelerin çocuklarını bu konuda eğitim almaya teşvik etmelerinin önemini vurgulayarak, sektörün yetenekli tasarımcılara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Yıldızhan: “Bu yolda yürürken Hülya ile birlikte olacağız”

Gelinlik Tasarım Yarışması Jüri Başkanı ve EGSD Yönetim Kurulu Üyesi Övge Yıldızhan Subaşı ise Hülya Koç ile ilk teması kuran kişi olarak sürecin herkesi inanılmaz duygulandırdığını söyledi.

Hülya Koç’un kendilerine bir mektup yazdığını ve o mektupta kendi hikayesini anlattığını söyleyen Subaşı “Mektubu inanın gözyaşları içinde okuduk. Nasıl şartlarda okuduğunu, tasarımcı olma hayallerini bizimle samimi bir dille paylaşmıştı Hülya. Biz de buna kayıtsız kalmadık” dedi.

IF Wedding Fashion İzmir Fuarı bünyesindeki Tasarım Yarışması’nın son derece ciddi bir yarışma olduğunu ifade eden Subaşı, “Henüz tasarımı bu yarışmanın finaline kalabilecek seviyede değil çünkü hiçbir tasarım eğitimi yok. Ancak kendi kendine bu noktaya gelmesi ise inanılmaz bir azim ve başarı hikayesi. Biz de bu azmi görmezden gelemezdik ve kendisini İzmir’e davet ettik ve ağırladık. Bizim davetimizin akademik eğitim alma yolunu açmış olması da bizim için ayrı bir mutluluk. Başarılı bir tasarımcı geliyor, EGSD olarak inanıyoruz buna. Kendisine bu yolu yürürken EGSD olarak destek de olacağız” diye konuştu.

 



Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 18.11.2021 11:23:00 758 0

Tarih: 18.11.2021 11:23

Haberi Sesli Oku