Anahtar Kelimeler: HÜKÜMLÜLERDEN SANAT ESERİ

MANİSA - Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde hükümlü bulunan mahkumların el sanatları sergisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda açıldı. 28 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergide bine yakın her biri sanat eseri niteliğinde ürün hem sergilenecek hem de satışa sunulacak. 
Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Müdürlüğünde cezalarını çeken hükümlülerin el sanatları sergisi Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Fuaye Salonunda törenle açıldı. Serginin açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa E Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Çelik, Manisa İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, cezaevlerinin artık sadece hükümlerin çekildiği kurum olmaktan çıkarak hükümlülere meslek edindiren kurumlar haline döndüğünü açıkladı. Yaşadığımız toplumda zaman zaman şahsımızın ya da insanlarımızın karıştığı olaylar neticesinde bir takım suçlar işlendiğini anlatan Şimşek, şöyle konuştu: "Bu suçların neticesinde de devletin koyduğu bir takım yaptırımlar var. Bu çerçevede insanlarımız aldıkları cezanın karşılığını hepinizin bildiği gibi cezaevlerinde çekiyor. Cezaevlerimiz sadece cezaların çekildiği yer olmanın dışına çıkarılmak üzere. Biz, artık cezaevlerimizde mahkumlarımızı hayata hazırlamak ve çıktıktan sonra da girdikleri tarihteki gibi sosyal hayata adapte olmuş vaziyette bulmak istiyoruz. Bu nedenle yurdumuzun dört bir yanında bulunan özellikle açık cezaevlerimizde değişik iş kollarımızda değişik üretime başladık. Bugün burada ağırlıklı olarak Manisa açık ve kapalı ceza evlerimizdeki mahkumlarımızın el sanat ürünlerinin sergisi açılacak. İnşallah bu sergide el emeği ve ürünlerini göreceğiniz hükümlülerimiz sosyal hayata tekrar döndüklerinde hem yeni bir meslek edinmiş olacaklar hem de bu sayede ailelerine de ekonomik anlamda katkı sağlayacaklardır. Bu sergimizin açılışında emeği geçen başta Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.? 
Konuşmanın ardından kesilen kurdele ile sergi Manisalıların beğenisine sunuldu. Bine yakın el ürünü eserin sergilendiği ürünlerden ilk satın alan ise MESOB Başkanı Hasan Geriter oldu. Geriter, 160 TL´ye yelkenli gemi maketi satın aldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise yapılan eserleri yakından incelerken, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Müdürü İsmet Çelik, Vali Bektaş ve beraberindeki protokol üyelerine eserlerin nasıl yapıldığını anlattı.
Sergiyi gezen vatandaşlar el emeği ürünleri büyük bir dikkatle inceledi.



Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 23.02.2016 08:51:26 873 0
Tarih: 23.02.2016 08:51 Güncelleme: 23.02.2016 08:51
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri