GÜNDEM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu´nu 9 Temmuz´da hükümeti kurması için görevlendirdi. Ancak hükümetin kurulması için Anayasa´da belirtilen 45 günlük süre bugün sona eriyor.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 9 Temmuz´da görevi aldıktan sonra meclise giren diğer partilerin liderleriyle görüşme yaptı. CHP´li uzun süren müzakerelerden sonuç çıkmayınca, MHP lideriyle de bir görüşme yapan Davutoğlu, MHP´den de olumlu cevap alamadı. Anayasal sürenin dolmasına 5 gün kala görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan´a iade etti.

Davutoğlu´nun görevi iade etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın görevi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´na verip vermeyeceği gündeme gelmişti. Ancak Erdoğan herhangi bir görevlendirmede bulunmadı ve Anayasa gereği hükümetin kurulması için zorunlu olan 45 günlük süre bugün doluyor.

Peki şimdi ne olacak? Bütün gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan´a dönmüş durumda. 

Türkiye tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı seçimin yenilenmesi yetkisini kullanabilecek. Erdoğan´ın bu yetkiyi kullanması için TBMM Başkanı´na danışması gerekiyor. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin yenilenmesine karar verirse, Bakanlar Kurulu´nca 48 saat içinde ilan edilecek. Yenilenme kararı Resmi Gazete´de yayımlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anayasa´nın 116. maddesi gereği yerine getirirse, kararın alındığı günden 90 gün sonra gelen ilk pazar seçimin yenilenmesi gerekiyor. Ancak YSK´nın bu süreyi kısaltma yetkisi bulunmakta.

GEÇİÇİ BAKANLAR KURULU GEREKİYOR

TBMM seçimlerinin cumhurbaşkanınca yenilenmesine karar verilmesi halinde, Bakanlar Kurulu çekiliyor ve cumhurbaşkanı Geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere görevlendirme yapıyor.Geçici Bakanlar Kuruluna, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları TBMM´deki veya Meclis dışındaki bağımsızlardan olmak üzere, siyasi parti gruplarından, oranlarına göre üye alınıyor.



Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.08.2015 11:22:20 393 0

Tarih: 23.08.2015 11:22 Güncelleme: 23.08.2015 11:22
Haberi Sesli Oku
8.09.2025 17:26:00