Anahtar Kelimeler: 0

Hormonlu Değil Yapısı Böyle…

HORMONLU SANILDIĞI İÇİN ALICI BULAMIYOR

 

KEMİKLİDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Kemiklidere köyünde 3 yıl önce deneme amaçlı ekilen ve bu yıl ilk kez hasat edilen “süperior seedles” cinsi üzümün iri taneli olmasından dolayı hormonlu zannedildiği için alıcı bulamadığı bildirildi.

 

Üretici Fikret Yılmaz, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada, yörede yıllardır sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzüm üretimi yapıldığını belirterek, kendisinin de buna alternatif olarak “süperior seedles” cinsi üzüm üretimine başladığını kaydetti.

 

Anavatanı Şili olan ancak Türkiye’de de Antalya ve Mersin bölgesinde üretimi yapılan bu üzümün fidanını bir firma aracılığıyla temin ettiğini ifade eden Yılmaz, 3 yıl önce ektiği bağdan bu yıl ilk kez verim aldığını anlattı.

 

Erken olgunlaşmasının yanı sıra iri taneli olma özelliği taşıyan üzümü hasat ettikten sonra satmak için pazara çıkardığını dile getiren Yılmaz, pazarda karşılaştığı durumu şöyle ifade etti;

 

“Türü bakımından çok güzel bir üzüm, sofralık ve yaş olarak tüketiliyor. Hormon ve gübre yok. Pazara götürüp satmak istedim. Müşteriler üzümü görünce ‘bunun tanesi çok iri, bunda mutlaka hormon vardır’ diyerek satın almadan geri döndü. Vatandaşa anlatmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Küçük taneli üzümleri satın alıyorlar ancak bu üzüme gelince hormonlu diyorlar. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Eğer insanları ikna edemezsem 3 yıllık emeğim boşa gidecek.”

 

İlçedeki insanların genel olarak sultaniye cinsi küçük taneli üzümlere alışkın olduğunu, sıkıntının da bundan kaynaklandığını belirten Yılmaz, bu soruna çare aradığını söyledi.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu üzümde hormon bulunmadığını, iri görünüşünün doğal yapısına bağlı olduğunu ifade etti.

 

Beyaz, erkenci, çekirdeksiz ve iri daneli bir üzüm çeşidi olan bu ürünün kaliteli ve sofralık bir üzüm olduğunun belirten Okur, “Tüketicinin tepkisini anlıyoruz, ancak bu üründe hormon kesinlikle yok, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla satın alabilirler” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bir kadın ormanlık alanda darbedildi

Motosiklet ile traktör çarpıştı: 1 ölü

Kanalizasyonda bulunan ceninin kime ait olduğunu polis çözdü

Otomobil devrildi: 1 ölü

Köprü demirlerine çarpan araç hurdaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Otomobil evin duvarına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Feci kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 4 kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

MCBÜ’de "Engelsiz matematik destek programı" tanıtıldı

SARUHANLI’DA ARAZİ YOLLARINDA SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ev yangınında içeride mahsur kalan 1 kişi hayatını kaybetti

YOKSULLUKLA MÜCADELEDE DAYANIŞMANIN GÜCÜ MASAYA YATIRILDI

Ferdi Zeyrek Vakfı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için kışlık kıyafet destek kampanyasını başlattı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kış uyarısı: "Baş ağrısı bile ihmal edilmemeli"

Yuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Avrupa 2027'ye kadar Rus gazına tam yasak için anlaştı

Çift taraflı yapay kalp cihazıyla hayata döndü

Konut ve iş yerleri için uygulanacak kira zam tavanı yüzde 35.91 oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.08.2012 18:09:00 931 0
Tarih: 16.08.2012 18:09 Güncelleme: 16.08.2012 18:09
Haberi Sesli Oku