Anahtar Kelimeler: 0

Hormonlu Değil Yapısı Böyle…

HORMONLU SANILDIĞI İÇİN ALICI BULAMIYOR

 

KEMİKLİDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Kemiklidere köyünde 3 yıl önce deneme amaçlı ekilen ve bu yıl ilk kez hasat edilen “süperior seedles” cinsi üzümün iri taneli olmasından dolayı hormonlu zannedildiği için alıcı bulamadığı bildirildi.

 

Üretici Fikret Yılmaz, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada, yörede yıllardır sultaniye cinsi çekirdeksiz kuru üzüm üretimi yapıldığını belirterek, kendisinin de buna alternatif olarak “süperior seedles” cinsi üzüm üretimine başladığını kaydetti.

 

Anavatanı Şili olan ancak Türkiye’de de Antalya ve Mersin bölgesinde üretimi yapılan bu üzümün fidanını bir firma aracılığıyla temin ettiğini ifade eden Yılmaz, 3 yıl önce ektiği bağdan bu yıl ilk kez verim aldığını anlattı.

 

Erken olgunlaşmasının yanı sıra iri taneli olma özelliği taşıyan üzümü hasat ettikten sonra satmak için pazara çıkardığını dile getiren Yılmaz, pazarda karşılaştığı durumu şöyle ifade etti;

 

“Türü bakımından çok güzel bir üzüm, sofralık ve yaş olarak tüketiliyor. Hormon ve gübre yok. Pazara götürüp satmak istedim. Müşteriler üzümü görünce ‘bunun tanesi çok iri, bunda mutlaka hormon vardır’ diyerek satın almadan geri döndü. Vatandaşa anlatmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Küçük taneli üzümleri satın alıyorlar ancak bu üzüme gelince hormonlu diyorlar. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Eğer insanları ikna edemezsem 3 yıllık emeğim boşa gidecek.”

 

İlçedeki insanların genel olarak sultaniye cinsi küçük taneli üzümlere alışkın olduğunu, sıkıntının da bundan kaynaklandığını belirten Yılmaz, bu soruna çare aradığını söyledi.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu üzümde hormon bulunmadığını, iri görünüşünün doğal yapısına bağlı olduğunu ifade etti.

 

Beyaz, erkenci, çekirdeksiz ve iri daneli bir üzüm çeşidi olan bu ürünün kaliteli ve sofralık bir üzüm olduğunun belirten Okur, “Tüketicinin tepkisini anlıyoruz, ancak bu üründe hormon kesinlikle yok, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla satın alabilirler” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.08.2012 18:09:00 881 0
Tarih: 16.08.2012 18:09 Güncelleme: 16.08.2012 18:09
Haberi Sesli Oku