SARIGÖL - Sarıgöl ilçesinde, emekli olduktan sonra boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla model gemi yapımına başlayan Mehmet Saraç, takımlara özel olarak tasarladığı gece lambalı gemilerin satışını yaparak, hobisinden gelir kapısı oluşturdu. 
Sarıgöl´de 7 yıl önce emekli olan 65 yaşındaki Mehmet Saraç, boş zamanlarını değerlendirmek için araştırmalarda bulunurken model gemi yapımına merak sardı. Tuttuğu takım olan Galatasaray´ın renklerini taşıyan bir model gemi yapabilmek için uzun uğraşlar veren Saraç, internet üzerinden gemilerin yapımı konusunda araştırmalarda bulundu. İlk yaptığı geminin ardından kendisini geliştiren Saraç, kurduğu düzenekle model gemilerin gece lambası olarak da kullanılmasını sağladı. Gemilerin büyük ilgi gördüğünü fark eden Saraç, internet üzerinden sipariş yöntemiyle gemilerin satışını yaparak, bir yandan hobisini gerçekleştirirken diğer yandan da gelir kapısı oluşturdu. 
Bu işe nasıl başladığını anlatan Saraç, "Bağ-Kur emeklisiyim. 7 yıl önce tuttuğum takım olan Galatasaray´ın ışıklı gece lambasını yapmak için internetten araştırdım. Malzemelerimi aldım ve çalışmaya başladım. Boş zamanlarımı gemi yaparak geçirmek terapi gibi geliyordu. Yaptığım gemiler ve yelkenliler çok beğenilmeye başladı. Ben de sipariş almaya başladım. Şu an Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor takımlarının gece lambalı gemilerini ve yelkenlilerini yapıyorum" dedi. 
Önümüzdeki günlerde Göztepe, Altay ve Altınordu takımlarının da gemi ve yelkenlilerine yapacağını belirten Saraç, "İlk önce gemi ve yelkenlilerin motiflerin kalıplarını hazırlıyorum. Daha sonra, boyama, takımların armaları ve Türk Bayrağını yerleştiriyorum. Bir hafta gibi zamanda gemi yapımını tamamlıyorum. Gemiler, iş yerlerinde, evlerde gece lambası olarak da kullanılmakta ve süs eşyası olarak da değerleniyor. Sadece malzeme masraflarını almaktayım" diye konuştu. 



Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 20.06.2018 08:43:14 529 0
Tarih: 20.06.2018 08:43 Güncelleme: 20.06.2018 08:43
Haberi Sesli Oku