Tarih: 10.06.2014 13:34

Hijyen Eğitimi Almayan Gıda Çalışanlarına Kötü Haber

Facebook Twitter Linked-in

Hiyen Kursu eğitimi Almayanlara Kötü Haber

4 TEMMUZ'DAN İTİBAREN DENETİMLERDE PARA CEZASI GELİYOR

SARUHANLI - Sağlık Bakanlığının Umumi Hıfzıssıhha Kanununa istinaden çıkardığı Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kararnamesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Hijyen Eğitimi Kursları” Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce sürdürüldüğü bildirildi.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada: Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında; Kantin, lokanta, meyve - sebze, su ve deniz ürünleri, şarküteri, bakkal ve gıda pazarları, tarım ürünleri satış elemanlığı ve benzeri yerlerde çalışanlar. Bununla birlikte, kuaför, manikür- pedikür, sauna, hamam gibi yerlerde çalışan personelin genel ve mesleği ile ilgili saflık-temizlik (hijyen) eğitiminden geçmesi gerektiğini belirtti.

3 Nisan 2014 tarihinden itibaren kursların devam ettiğini ifade eden Işık, şu ana kadar başta İlçe merkezi olmak üzere Halitpaşa, Gökçeköy, Mütevelli gibi büyük mahallelerde halkın ayağına giderek kurs açtıklarını söyledi.

Bu güne kadar 7 ayrı branşta 21 kurs açtıklarını, bu kurslarda 420 vatandaşın kayıt olduğunu bunlardan 350 kişinin belgesini aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Işık, Bu belgeler iş yeri sahipleri ve orada çalışanlar açısından önemlidir. Bundan sonra yapılacak denetimlerde bu belgeler aranacaktır. Bu belgeyi gösteremeyen vatandaşlarımıza cezai işlem uygulanacaktır.” Dedi.

4 Temmuz 2014 tarihinde kursların sona ereceğini anımsatan Işık, Hijyen Eğitim Kursunun bir günde tamamlandığını, ilgili vatandaşların bu hizmetten azami ve hızlı bir şekilde yaralanması gereğini dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —