GÜNDEM - T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) işbirliğiyle 11-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Hırvatistan gazeteci heyeti programı düzenleniyor. Program kapsamında Hırvatistan´dan 7 kişilik basın heyeti Ankara, Gaziantep ve İstanbul´da misafir edilecek.

Gazeteci Heyetleri Programı´nın 11´nci konuğu olan Hırvatistan Gazeteci Heyeti, program kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanlığı´nı ziyaret etti. Türkiye´nin dış politikası ve Türkiye - Hırvatistan ilişkileri hakkında bilgi alan heyet daha sonra BYEGM´yi ziyaret ederek Genel Müdür Sayın Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Haşimi, Hırvatistanlı gazetecilerle yaptığı görüşmede Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci kapsamında iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye´nin Suriyelilere yönelik yardımlarına da değinen Haşimi, konuk heyetin Gaziantep gideceğini ve Suriyelilerin misafir edildiği geçici barınma merkezlerinde yürütülen faaliyetleri yerinde görme imkânı yakalayacağını söyledi. 

Program, T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaretleriyle devam edecek. Ankara programının ardından Gaziantep´e gidecek olan heyet Nizip Konteyner Kenti´ni ziyaret ederek Suriyeli misafirlerle bir araya gelecek. Hırvatistan Gazeteci Heyeti Programı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul´un çeşitli tarihi ve turistlik mekânlarının ziyaretleriyle sona erecek.

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Libya, Bahreyn ve Latin Amerika´dan gazeteciler Türkiye´de ağırlanmıştı.

 

 

 

 



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 14.10.2015 11:53:46 372 0

Tarih: 14.10.2015 11:53

Haberi Sesli Oku