HİNDİSTAN´DA TÜRK EZGİLERİYLE TÜRKİYE RESEPSİYONU!

DÜNYA - Hindistan´da düzenlenen Mumbai Film Festivali´nde Türkiye rüzgarı esmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü´nün desteği ile Tesiyap tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Hindistan´a giden Türk delegasyonu, geçtiğimiz Çarşamba günü, önce Bollywood´un önemli isimleri ile ortak yapımlar ve işbirlikteliklerinin ayrıntılarını görüşmek üzere bir araya geldi. Forumun ardından, tüm katılımcılar klarnet virtüözü Serkan Çağrı´nın ezgileri eşliğinde gerçekleşen ?Türkiye Resepsiyonu´na katıldı.. Hint sinema ve dizi sektöründen önemli isimlerin katıldığı resepsiyonda, tüm davetliler Çağrı´nın ezgilerine gece boyunca alkışlarla eşlik etti.

Hindistan´da düzenlenen Mumbai Film Festivali kapsamında, temaslarına devam eden Türk delegasyonu geçtiğimiz Çarşamba günü, Bollywood´un önemli dizi- sinema yapımcıları ve yönetmenleriyle buluştu.

?Türkiye-Hindistan Televizyon ve Sinema Endüstri Forumu? kapsamında bir araya gelen Hint yapımcılar, yönetmenler ve Türk delegasyonu ortak yapımlar için ayrıntılı bir görüşme yaptı.

Forumun ardından, Tesiyap tarafından düzenlenen; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Türkiye Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar ve Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen´in de Türkiye Resepsiyonuna katılan davetliler, Serkan Çağrı konseri eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı.

Serkan Çağrı´nın ezgileri, Hint davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Mumbai Film Festivali´ne davet edildiği için çok mutlu olduğunu belirten Çağrı, Türk ozanlarından, klasikleşmiş eserlerden ve Karadeniz müziğinden oluşan geniş repertuarı ile misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı. Davetliler, Türk ezgilerine, gece boyunca alkışlarla eşlik etti.

Resepsiyona katılan Türk oyuncular Hazal Kaya, Sarp Levendoğlu ve Kaan Taşaner´e yoğun ilgi gösterildi.

Konser sonrası konuşma yapan Tesiyap Başkanı Birol Güven ?Mumbai Film Festivali´ne katılmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gece sonunda Türk delegasyonu hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
27.10.2016 10:06:48 433 0

Tarih: 27.10.2016 10:06
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00