Anahtar Kelimeler: yaklaşık beyin kanaması geçiriyor

İSTANBUL (AA) - Beyin damarlarında oluşan baloncuk şeklindeki şişlikler olarak tanımlanan beyin anevrizması, her yıl dünya genelinde yaklaşık 500 bin kişiyi etkiliyor.
 

INVAMED'den yapılan açıklamaya göre, genellikle atardamar duvarındaki incelme sonucunda oluşan anevrizma, belli bir büyüklüğe gelince patlayıp beyin kanamasına yol açıyor.
 

Ölüm ya da felçle sonuçlanabilen bu tıbbi durumdan, dünya çapında her sene yaklaşık 500 bin kişi etkileniyor.

INVAMED'in ürettiği ve geliştirdiği Libro Likit Embolik Sistem, gerek beyin damarları ve periferik arter anevrizmalarında gerekse diğer damar malformasyonları tedavisinde etkin olarak kullanılıyor.
 

Gösterdiği bu başarılı sonuçlar nedeniyle Libro embolizasyon ajanı, modern tıpta son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte popülerlik kazanan bir tedavi metodu olarak öne çıkmaya başladı.

Ürünün, anevrizma ya da malformasyonun özelliğine uygun olabilecek şekilde dimetil sülfoksit (DMSO) ile çözünmüş yüzde 6, 6,5 ve 8'lik olmak üzere etilen vinil alkol (EVOH) içeren kullanıma hazır üç formülasyonu bulunuyor.
 

Ayrıca süspansiyon içerisinde, uygulama sırasında radyografik görüntülemeyi artıracak mikropartikül şeklinde tantal tozu yer alıyor.

Sıvı formundaki ürün, kan ve benzeri sıvı ile karşılaşınca anevrizmanın şekline uyum sağlayacak şekilde süngerimsi bir yapıya dönüşüyor, katılaşma devam ettikçe lezyonun üzerinde derimsi bir yapı oluşturuyor.

Yapışkan olmayan EVOH bazlı sıvı Libro, arteriyovenöz malformasyonların ve hipervasküler (aşırı damarlanmış) tümörlerin ameliyat öncesi embolizasyonu için önemli bir çözüm sunuyor.
 


 



Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.12.2022 12:00:00 0
Tarih: 19.12.2022 12:00 Güncelleme: 19.12.2022 15:06
Haberi Sesli Oku