MANİSA - Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Manisa´daki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara şap, brucella, lsd, koyun-keçi vebası, mavidil, enteretoksemi ve kedi-köpeklere kuduz aşılaması uygulamasına başladı. 
Bu kapsamda 2017 yılı için il genelinde yaklaşık bir milyon 500 bin aşının yapılmasında sahada kullanılacak malzemeler satın alındı ve ilçe müdürlüklerine teslim edilerek aşılama çalışmalarına başlanıldı. Şehzadeler ilçesi Güzelköy Mahallesinde aşılama çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk´e Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Çınar Aydoğan, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Melihşah Taşkın ile Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu eşlik etti. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerini aşı yaptırmaları konusunda uyaran Metin Öztürk, ?Gelişen ve değişen dünyanın en önemli sorunlarından birisi güvenilir ve yeterli gıdaya erişebilmektir. Hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği ve hayvansal ürünlerin insan beslenmesindeki tartışılmaz gereksinimi unutulmamalıdır. ´Sağlıklı insan için sağlıklı hayvan´ yaklaşımında, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlerin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Hayvan sağlığından ve veteriner hizmetlerinden sorumlu olan Bakanlığımızca, her yönüyle stratejik bir sektör olan hayvancılığa gereken önem verilerek, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi, eradikasyonunun sağlanması amacıyla ´Oral Aşılama ile Kuduz Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Projesi´, ´Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi´, ´Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesi Hazırlanması Projesi´, ´Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları İle Mücadele Projesi´ ve ´Aşı Üretim Merkezi Kurulması Projesi´ gibi ulusal ve uluslararası birçok proje yürütülmektedir? dedi.
İl müdürlüğü çalışmalarına yönelik bilgiler de veren Metin Öztürk, ?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Erzurum´da 22 Şubat tarihinde ´Şap Hastalığı ile Mücadele ve Toplu Aşılama Kampanyası´nı başlatmış bulunmaktadır. Bizlerde sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda hayvan hastalıkları ile mücadele etmek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek için bu kampanyayı bugün itibariyle tüm Manisa genelinde başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda hayvan sağlığı hizmetlerinde kullanılacak aşı nakil termoslarından enjektöre, tulumdan bel çantasına kadar toplam 42 kalem ürün il müdürlüğü döner sermaye saymanlığınca alınarak il ve 17 ilçemizde görev yapan 187 hayvan sağlığı personeline dağıtımı yapılmıştır. İlimiz ve ülkemiz için büyük önem arz eden hayvan hastalıkları ile mücadelede elzem olan bu malzemelerin alımı ile Manisa Hayvan Sağlığı ekibinin daha da güçlenerek sahada etkili mücadele yapması sağlanacaktır. Ayrıca hastalık çıkışlarında hızlı müdahale yapılarak hastalığın yayılması önlenecek, en az hasar ile sönüşü sağlanacaktır. Veteriner hekimliğinin önemli bir alanı olan zoonoz hastalıklar ile de etkin bir mücadele yapılarak insan sağlığını koruma anlamında çalışmalarımız yürütülecektir? diye konuştu.



Kula’da uyuşturucu tacirlerine darbe: 2 kişi tutuklandı

Eski kocası tarafından annesiyle birlikte öldürülen kadın toprağa verildi

Manisa’nın ihracatında elektronik düşüşte, iklimlendirme yükselişte

Manisa'da oltayla 2 metrelik yayın balığı yakaladı

Sepetli motosiklet can aldı

Çocukları taşıyan servis kazaya karıştı, veliler hastaneye koştu

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Traktör devrildi: 1 ölü

Boşanma aşamasındaki eşi ve ailesine kurşun yağdırdı: 4 yaralı

Asırlık miras Acıpayam kavunu tescillendi

Kırtasiye masrafından kısarken çocuğunuzun sağlığını riske atmayın

Kafa Kafaya Çarpışma: İki Sürücü Hayatını Kaybetti

Köyceğizli Koparan, Taekwondoda Türkiye şampiyonu oldu

Silahlı kavgada ortalık kan gölüne döndü! 2 ölü, 3 yaralı

Merkez Bankası’nın kasasından yine servet çıktı! Neredeyse yarısı son 2 günde gitti

Eğitim güvenliği için tüm kurumlar seferber oldu

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.02.2017 08:01:53 660 0

Tarih: 28.02.2017 08:01 Güncelleme: 28.02.2017 08:01
Haberi Sesli Oku
10.09.2025 19:09:00