**Ölü Bulunan Köpeklerin Davası Başladı**

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi´nde 2014 yılında hayvan bakımevinde hayvan iskeletleri gören hayvanseverlerin suç duyurusu üzerine haklarında görevi ihmalden 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan bir veteriner ile bir bakımevi çalışanının yargılanmasına Manisa 3´üncü Asliye Ceza Mahkemesi´nde başlandı.

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler ve bir grup hayvanseverin Saruhanlı Hayvan Bakımevi´ndeki hayvan iskeletleri nedeniyle yaptıkları suç duyurusunun ardından yargılama süreci başladı. Manisa 3´üncü Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında tanık ifadeleri dinlendi. Saruhanlı Hayvan Bakımevi´nde meydana gelen olayla ilgili 2 yıl sonra başlayan davaya, Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, Hayvanlara Adalet Platformu Temsilcisi Avukat Mustafa Çakı ve tanıklar katılırken, veteriner hekim İ.K ve bakımevi çalışanı M.Ö. ise gelmedi.

Tanıkların dinlendiği duruşma, olayın meydana geldiği Saruhanlı´da devam etmesi için 19 Ekim´e ertelendi. Hayvanlara Adalet Platformu Temsilcisi Avukat Mustafa Çakı, veteriner hekim ve bir çalışanın görevi ihmal suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılandığını söyledi. Davanın örnek olacağını ifade eden avukat Çakı, "Davanın açılmış olması bile örnek bir karardır. Bundan sonra belediyelerin bakımevlerinde çalışan veteriner hekim ve çalışanlar görevlerini ihmal ettiklerinde yada hayvanlara kötü davrandıklarında adaletle yüz yüze geleceklerini görecekler" dedi.

TANIK İFADELERİNDEKİ DETAYLAR

Saruhanlı Hayvan Bakımevi´nde gördükleri manzaraları anlatan tanıkların ifadeleri vicdanları sızlattı. Tanık ifadelerinde kafesler içinde çürümüş hayvan ölüleri, öldükten sonra yakılmış hayvanlar, kurtlanmış yiyecekleri hayvanların yemeye çalıştığı gibi detaylar yer aldı. Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Erbirliler, bakımevinde gördükleri manzara ardından AK Partili Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, hem de bakımevi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak, belediye başkanının yargılanmasına izin verilmediğini söyledi. Bakımevi çalışanlarının yargılanmasına izin verilmesinin kendileri için güzel bir gelişme olduğunu kaydeden Erbirliler, davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Manisa'da aşırı yağmurlardan istinat duvarı çöktü: 1 ölü

Saruhanlı’da Taşkın Riskine Karşı Önlem: Tahliye Kanalında Temizlik Çalışmaları Başlatıldı

Her Gün Birincilik! Saruhanlı’dan Badminton’da Büyük Gurur

Saruhanlı’da “Bir Dize, Bir Ezgi” Gecesi: Şiir ve Müziğin Kalplere Dokunduğu Buluşma

Miras kavgası nedeniyle kardeşini öldürüp kaçan zanlı ölü bulundu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Koyuncu Mahallesi’nde Arazi Yolu Islah Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

GÜLŞAH DURBAY’IN ADI ÇEKMEKÖY’DE ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDE YAŞAYACAK

Şahin’den Net Mesaj: “Bu Tablo Güzel Günlerin Habercisi”

Çiftçimizin Yanındayız, Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz

SARUHANLI’DA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Saruhanlı’nın Gururu Yıldız Kızlar İl Şampiyonu Oldu

Aşırı sürat ölüm getirdi

Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.10.2016 17:19:26 978 0
Tarih: 11.10.2016 17:19 Güncelleme: 11.10.2016 17:19
Haberi Sesli Oku