-Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Dirik, Gazetecilik Bölümü Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Programı yüksek lisans öğrencileri ile birlikte anlamlı bir projeye imza attı. Hayata geçirilen “Haydi Çocuklar Oynayalım, Sevinelim” sosyal sorumluluk projesi kapsamında depremzede çocuklar için oyuncaklar toplandı. Akademisyen ve öğrencilerin destekleri ile toplanan oyuncaklar, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ve Proje Danışmanı aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Dirik tarafından depremzedeler için kurulan konteyner kentteki çocuklara dağıtıldı.

Depremzede çocuklara oyuncaklar dağıtarak moral vermek istediklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Takımcı, “Yaşanan büyük İzmir depreminin ardından İzmir, psikolojik açıdan büyük bir toplumsal travma geçirdi. Evleri zarar gören pek çok vatandaşımız oldu. Tabi ki hayata yeniden başlamak zorunda kaldılar. Devletimiz insanlarımıza,  kentimize sahip çıktılar. İzmir konteyner kentte depremde evleri zarar gören aileler barınıyor. Depremden sonra her zaman onların yardımına devam etmemiz gerekiyor. O ailelerin çocuklarına Dekan yardımcımız ve öğrencilerimizle oyuncak dağıttık. Sadece deprem dönemi değil bu sorunlar devam ettiği sürece onların her zaman yanındayız.  Her konuda destek vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Kalbimiz, gönlümüz ve yüreğimiz onlarla” dedi

“Çıkış amacımız farkındalık sağlamak ve moral olmak”

Projenin çıkış amacından bahseden Doç. Dr. Dirik, “Deprem bitti belki ama etkileri devam ediyor. Onun içinde öğrencilerimizle konuşarak, farkındalık sağlamak ve oradaki çocuklarımıza moral vermek amacıyla yola çıktık. Depremzede çocuklarımız için yüksek lisans öğrencilerimizle bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Bu bağlamda yüksek lisans dersimi alan öğrencilerle gönüllü olan kişilerden ve firmalardan oyuncak teminini sağladık ve oyuncak dağıtımını yaptık” şeklinde konuştu.

Konteyner kentte kalan aileler hakkında bilgi veren Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi Konteyner Kent Yönetim Merkezi sorumlusu Yaşar Cihan Ünal ise  “Burada 228 aile var. 667 kişi burada yaşıyor. Yaklaşık ilk orta ve lise çağında 93 öğrencimiz var. Öğrencilerimizin 35’i ilkokula,  36’sı ortaokula,  22’si ise liseye gidiyor. Tüm öğrencilerimize tabletler dağıttık. Okul döneminde derslerine EBA destek noktasında yardımcı oluyoruz” dedi. Dekan Prof. Dr. Takımcı ve Kızılay Sorumlusu Efe Keleş de ilerleyen eğitim dönemlerinde öğrencilerle afet bilinci eğitimlerine yönelik projeler yapılabileceğini ifade etti. 



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 8.03.2021 08:21:00 5953 0

Tarih: 08.03.2021 08:21
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00