YAŞAM - Alkol Farkındalık Haftası nedeniyle, bu yıl alkol ve trafik ilişkisini ele alan Yeşilay, alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, ?Hayatınızın kontrolünü alkole bırakmayın? mesajı ile toplumun tüm kesimlerini mücadeleye davet etti 

Yeşilay, 21-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Alkol Farkındalık Haftası dolayısıyla, alkolün insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Hafta kapsamında alkolün yol açtığı sağlık, ekonomik, toplumsal sorunlara dikkat çeken Yeşilay, bu yıl alkolden kaynaklanan trafik sorunlarını odağına aldı. ?Hayatınızın kontrolünü alkole bırakmayın? mesajı ile toplumun tüm kesimlerini bağımlılıklarla mücadeleye davet ettiklerini belirten Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, alkolün uzun vadede hem kullanan kişiye, hem de çevresindekilere ciddi zararları olan bir bağımlılık türü olduğunu vurguladı. 

Alkol Farkındalık Haftası´nda bu yıl Türkiye´nin en büyük sorunlarından olan trafik kazalarında alkol ? trafik ilişkisini gündeme getirdiklerini söyleyen Öztürk, ?Ülkemizdeki alkol kaynaklı trafik kazalarının oranı yüzde 21,9´dur. Alkollü bir sürücünün trafik kazasında ölme riski, alkolsüz bir sürücüye göre 11 kat daha fazladır. Biz de bu yıl hem alkol bağımlılığı ile mücadelemize, hem de alkolden kaynaklanan trafik kazalarına karşı vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istedik. Bu yılki mesajımızda, alkollü araç kullanmayın, kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmayın diyoruz? dedi.

Alkol alan kişide korkunun azalması ve kendine güven artması gibi psikolojik bir durum oluştuğunu, bu nedenle kontrolsüz şekilde risk almaya başladığını belirten Öztürk, şu bilgileri verdi:

?Korku hissinin azalmasıyla sürücü risk almaya başlayarak yüksek hız ve tehlikeli manevralar yapmaya başlar. Alkol, sürücünün kendini kontrol edememesine neden olur. Normal hayatında kurallara uyan ve diğer insanlara saygılı birisi olsa bile, alkol alınca bu alışkanlıklarından vazgeçer. Aynı şekilde alkol yorgunluğun artmasına ve dikkatin azalmasına yol açar. Bu etki kandaki az miktardaki alkol oranlarında dahi kendini gösterir. Alkol miktarı arttıkça kişinin denge, görme ve işitme gibi beyinsel fonksiyonlarında azalmalar ortaya çıkar. Kas kontrolü ve dikkat gitgide azalır. Bu nedenle kaza yapma ihtimali yükselir.?

Dünyada 76 milyon alkol bağımlısı olduğu tahmin ediliyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyadaki tüm ölümlerin yüzde 6´sının, yaklaşık 3,3 milyonu alkol kullanımı nedeniyle oluşuyor. Dünyada yaklaşık 76 milyon kişinin de alkol bağımlısı olduğu tahmin ediliyor. DSÖ verileri, ölümlü ya da yaralanmalı kazaların meydana gelmesine neden olan maddelerin en başında alkolün geldiğini gösteriyor. Kazalarda ölen sürücülerin yüzde 14´ünün kanında alkole rastlanıldığını belirtiyor.



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 25.11.2016 11:49:54 1064 0
Tarih: 25.11.2016 11:49 Güncelleme: 25.11.2016 11:49
Haberi Sesli Oku